Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από μια βιβλιοθήκη

Τα παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από μια βιβλιοθήκη

Τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει, είναι η ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και τα εξωσχολικά βιβλία.

Η αγάπη για τα βιβλία ξεκινά από νωρίς στην ζωή μας, ήδη από την πρώιμη παιδική ηλικία. Οι μοναδικές τους ιστορίες μας συντροφεύουν από νωρίς, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε τον κόσμο γύρω μας και δεν φεύγουν ποτέ από το πλάι μας.

Μπορούμε πάντα να βρούμε λίγη καλή παρέα στο αγαπημένο μας βιβλίο, το οποίο έχουμε διαβάσει δεκάδες φορές αλλά παραμένει το ίδιο συναρπαστικό ή να γνωρίσουμε νέους κόσμους, νέους χαρακτήρες επιλέγοντας να διαβάσουμε κάτι νέο.

Εξαιρετικά ωφέλιμο είναι το διάβασμα και για τα παιδιά, ειδικά προσχολικής ηλικίας, καθώς όσο διαβάζουν δεν αποκτούν μόνο πολύτιμες γνώσεις αλλά ακονίζουν και δεξιότητες, που σχετίζονται με την ψυχική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Καθώς διαβάζουν, διαμορφώνουν απόψεις και γνώμες, ωριμάζουν, μαθαίνουν να κατανοούν και να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους. Αποκτούν ενσυναίσθηση και αναπτύσσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη, εφόδια απαραίτητα για μια επιτυχημένη ενήλικη ζωή.

Εύλογα μπορεί να αναρωτιέστε ποια είναι τα καλύτερα παιδικά βιβλία για να ξεκινήσουν. Για να σας βοηθήσουμε, ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για κάθε παιδικό γούστο.

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία

Θα τα βρείτε όλα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε παιδικά βιβλία ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους όπου κι αν βρίσκεστε χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA αλλά και με δωρεάν μεταφορικά.

Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας! Το βιβλίο που πήρε μόνιμη θέση σε όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες. Το κλασσικό αριστούργημα του Σαιντ Εξυπερύ που διαβάζεται πάντα με την ίδια συγκίνηση από μικρούς και μεγάλους. Εικονογραφημένο με τις ακουαρέλες του ίδιου του συγγραφέα κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Ο Μικρός Πρίγκιπας: Ένας ύμνος στη ζωή, τη φύση, την αγάπη, τη φιλία. Ένα αντίδοτο για τη ματαιδοξία, την πλεονεξία, τα πλούτη και την πειθαρχία της σύγχρονης ζωής.

Τα 102 Σκυλιά Της Δαλματίας

Ελάτε και εσείς στην μεγάλη παρέα με τα 102 σκυλιά της Δαλματίας και χρωματίστε με τα πιο ζωηρά χρώματα τις νέες τους περιπέτειες.

H Πεντάμορφη και το Τέρας

Ακολουθήστε τη θαρραλέα Πεντάμορφη στο ταξίδι της προς την αληθινή αγάπη και τη συναρπαστική ζωή που πάντα ονειρευόταν.

Πίτερ Παν

Αυτή είναι η ιστορία του Πίτερ Παν, του αγοριού που δεν ήθελε να µεγαλώσει. Έµενε σε µια µακρινή χώρα, πολέµησε µε πειρατές και έζησε απίστευτες περιπέτειες. Ετοιµαστείτε, λοιπόν, να ταξιδέψετε µαζί του στη Χώρα του Ποτέ…

Όλιβερ Τουίστ

Στο σκοτεινό περιβάλλον ενός επαρχιακού φτωχοκομείου γεννιέται ένα αγόρι, ο Όλιβερ Τουίστ. Η μητέρα του πεθαίνει στη γέννα και εκείνος μεγαλώνει στο φτωχοκομείο. Η απόγνωση θα τον αναγκάσει να ξεκινήσει με τα πόδια για το Λονδίνο. Εκεί θα μπλέξει με μια σπείρα κακοποιών, από την οποία θα προσπαθήσει να τον γλιτώσει ένας καλοκάγαθος άνθρωπος.

Η τύχη όμως του επιφυλάσσει νέες δυσκολίες. Η απαράμιλλη πένα του Τσαρλς Ντίκενς περιγράφει με γλαφυρή ζωντάνια τις απίστευτες περιπέτειες του μικρού Όλιβερ, στην προσπάθειά του να βγει από το σκοτάδι του υπόκοσμου στο φως και να αναζητήσει την ευτυχία ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

Το Καπλάνι Της Βιτρίνας (Συλλεκτική Έκδοση)

ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ; είναι η συνθηματική ερώτηση που ανταλλάσσουν μεταξύ τους η Μέλια και η Μυρτώ λίγο πριν κοιμηθούν. Δυο μικρές αδερφές που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936 ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει ώρες ατέλειωτες για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους και τις φίλες τους από τα τσαρδάκια σαν έρχεται το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα.

Το καπλάνι –όπως το λένε στο νησί–, ένας βαλσαμωμένος τίγρης, που βρίσκεται κλειδωμένο μέσα στη βιτρίνα της μεγάλης σάλας του σπιτιού, πότε κοιτάει με το γαλάζιο και πότε με το μαύρο του μάτι, ανάλογα με τη διάθεσή του.

Τι συμβαίνει μια ζεστή μέρα του Αυγούστου που αναστατώνει τη ζωή των κοριτσιών και των δικών τους; Ποιος θέλει να βλάψει το καπλάνι;

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024