Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν;

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν;

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα... Είστε έτοιμοι;

Τον Ιούλιο και συγκεκριμένα την δεύτερη εβδομάδα του (στις 8 Ιουλίου) θα ξεκινήσουν οι φετινές θερινές εκπτώσεις και σύμφωνα με τον νόμο θα κρατήσουν εώς και τις 31 Αυγούστου.

Για αυτό τον λόγο, τα καταστήματα αναμένονται να είναι ανοιχτά και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Τι να προσέξετε στις θερινές εκπτώσεις

Όπως και σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στην θερινή, οι καταναλωτές πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή. Πιο συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τα ακόλουθα:

  • Το ποσοστό της έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% των πωλούμενων ειδών, επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης.
  • Εάν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.
  • Ο τρόπος υπολογισμού και προβολής της μειωμένης τιμής θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
  • Ως καταναλωτές θα πρέπει να ζητάτε απόδειξη. Εκτός της φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι κρίσιμη για την επιστροφή των χρημάτων ή την αλλαγή και την αντικατάσταση του προϊόντος.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε και στον διαχωρισμό των προσφορών από τις εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς.

Πώς θα προετοιμαστείτε

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνετε την λίστα σας με όλα όσα χρειάζεστε. Μάλιστα, φέτος μπορείτε να αποκτήσετε όλα όσα θέλετε εύκολα και απλά, από την άνεση του καναπέ σας.

Χρειάζεστε νέο κλιματιστικό ή ανεμιστήρα για να αντέξετε στην ζέστη ή μήπως καινούργιo laptop για να δουλεύετε χαλαροί από κάποιο νησί μέσα από την σκηνή σας;

Έχετε προμηθευτεί το αγαπημένο σας αντηλιακό προσώπου και σώματος; Έχετε εξοπλιστεί με φουσκωτά θαλασσής και σανίδες SUP;

Σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα καλό φορητό ηχείο ή μήπως σε ένα ολοκαίνουργιο smartphone;

Όποιες και εάν είναι οι επιθυμίες σας, το SHOPFLIX.GR μπορεί να τις εκπληρώσει, αφού θα βρείτε ό,τι αναζητάτε σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του.

Μάλιστα, θα τα παραλάβετε όλα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε και σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Και μην ξεχνάτε ότι στο SHOPFLIX.GR μπορείτε να πληρώσετε με όποιον τρόπο σας ταιριάζει.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024