Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γυμναστική: Σε πόσο καιρό θα δεις αποτελέσματα;

Γυμναστική: Σε πόσο καιρό θα δεις αποτελέσματα;

Πόση γυμναστική χρειάζεται πραγματικά να κάνεις για να δεις το νούμερο στη ζυγαριά να πέφτει και το σώμα σου να αλλάζει;

Υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να καταφέρεις να μπεις στο παλιό σου παντελόνι ή να σηκώνεις πράγματα που παλαιότερα δεν μπορούσες χωρίς να κουράζεσαι; Η γυμναστική και η συνέπεια μπορούν να σε φέρουν κοντά στους στόχους σου, όμως, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι… «το καλό πράγμα αργεί να γίνει»!

Το μυστικό βρίσκεται στο κίνητρο

Εσύ γυμνάζεσαι για τους σωστούς λόγους;

Πρόσφατη δημοσκόπηση της TalkerResearch σε 2.000 ενήλικες αποκαλύπτει ποιους στόχους θέτουν ως προτεραιότητα οι άνθρωποι όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση: Πάνω απ’ όλα, στοχεύουν να χάσουν βάρος (43%), να αυξήσουν τη δύναμή τους (43%) και να βελτιώσουν την κινητικότητά τους κινητικότητα (35%).

Ωστόσο, η πλειονότητα λέει ότι χρειάζεται περίπου 2 μήνες για να είναι ορατή η διαφορά, γι’ αυτό το 48% ανησυχεί ότι μπορεί ενδεχομένως να χάσει το κίνητρο να γυμναστεί.

Το 65% λέει ότι το κίνητρο φθίνει με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, το κίνητρο για να συνεχίσουν να γυμνάζονται διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες προτού χρειαστούν νέα ώθηση.

Ο Νο1 (89%) παράγοντας που φαίνεται να επηρεάζει το κίνητρο για άσκηση είναι η διατροφή.

Πώς θα επισπεύσω τη διαδικασία

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο που χρειάζεται για να δείς αποτελέσματα, όπως:

  • Το είδος του προγράμματος άσκησης που κάνεις.
  • Πόσο συχνά γυμνάζεσαι κάθε εβδομάδα.
  • Η διατροφή σου.
  • Οι συνήθειες ύπνου σου.
  • Χρόνος αποθεραπείας.
  • Η συνέπεια.
  • Τα γονίδια.

Ας υποθέσουμε ότι κάνεις 5 προπονήσεις την εβδομάδα, αφιερώνεις μερικές ώρες προετοιμάζοντας γεύματα και κοιμάσαι 8 με 9 ώρες κάθε βράδυ. Έτσι θα δείς αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν γυμνάζεσαι με φειδώ και δεν αφιερώνεις τόσο χρόνο για να αναρρώσεις ή να τρώς πιο υγιεινά.

Επιπλέον, ο τύπος των προπονήσεων που κάνεις υπαγορεύει πόσο χρόνο χρειάζεται για να δεις αποτελέσματα καθώς και το είδος των αποτελεσμάτων που θα δεις.

Τα αποτελέσματα του cardio, για παράδειγμα, συνήθως εμφανίζονται πιο γρήγορα από τα αποτελέσματα της προπόνησης ενδυνάμωσης, επειδή είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να χάσουν βάρος παρά να αποκτήσουν μύες.

Reminder: Μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να κάψεις λίπος και να χτίσεις μυς εν μια νυκτί. O σωστός αλλά και ασφαλής τρόπος για να χάσεις σίγουρα και οριστικά βάρος είναι η εφαρμογή ενός επιλεγμένου προγράμματος άσκησης και διατροφής, σχεδιασμένο ειδικά για τις προσωπικές σου ανάγκες.

Σημείωσε την πρόοδό σου στη γυμναστική και τη διατροφή σε ένα journal

Εάν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, θα πρέπει να γνωρίζει τι ασκήσεις κάνει, τι τρώει και τι πίνει κάθε μέρα.

Ένας τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να καταγράψεις τους στόχους σου και την πρόοδό σου είτε σε ημερολόγιο είτε σε κάποια εφαρμογή στο κινητό σου.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Endocrinology υποστηρίζει ότι η παρακολούθηση της δίαιτας και της άσκησης μπορεί να είναι χρήσιμη για την απώλεια βάρους, επειδή προωθεί αλλαγές συμπεριφοράς και αυξάνει τα κίνητρα.

Πηγή: Vita

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024