Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων, Τάσος Μούγιος δήλωσε στο in ότι χρειάζεται άμεση ενίσχυση των δήμων, προκειμένου να υποστηρίξουν την νομοθετική πρωτοβουλία για τον καθαρισμό των ιδιόκτητων οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους.

Τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει η συζήτηση για το θέμα αυτό από πλευράς αυτοδιοίκησης, με τους δημάρχους αλλά και την ΚΕΔΕ να τοποθετούνται σχετικά.

«Έκταση περίπου 240 τ.χλμ, εκ των οποίων το 80% αποτελεί δάσος»

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων, δήλωσε συγκεκριμένα στο in: «Η νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων για καθαρισμό τους είναι ευπρόσδεκτη και στη σωστή κατεύθυνση. Πλην όμως οι παθογένειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα είναι ορατές και ξεκάθαρες.

Οι όγκοι πρασίνου και κλαδιών από τους καθαρισμούς των οικοπέδων καταλήγει στους αγροτικούς, και μη, δρόμους.

Οι Δήμοι, εκτός από την περισυλλογή των οικιακών απορριμμάτων, έχουν υποχρέωση στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χωρών, των δασών και των δασικών δρόμων.

Ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων έχει έκταση περίπου 240 τ.χλμ, εκ των οποίων το 80% αποτελεί δάσος και μόνο το 3% δομημένο οικιστικό ιστό. Η προσπάθεια που καταβάλεται καθημερινά, με τα πενιχρά μέσα, είναι τεράστια.

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της τα εγγενή προβλήματα και να ενσκύψει σε αυτά, ενισχύοντας με έμψυχους και άψυχους πόρους Δήμους σαν τον δικό μας».