Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμαρχος Παλλήνης επιχειρεί την γεωγραφική ανάπτυξη της πόλης

Ο Δήμαρχος Παλλήνης επιχειρεί την γεωγραφική ανάπτυξη της πόλης

Να κινήσει τα λιμνάζοντα νερά με την ένταξη στο σχέδιο πόλεως περιοχών που βρίσκονται εκτός, εδώ και 50 χρόνια, θέλει ο Δήμαρχος Παλλήνης.

Κάτι φαίνεται να κινείται στο Δήμο Παλλήνης, αναφορικά με τα εκτός σχεδίου οικόπεδα σε σημεία του δήμου, που παραμένουν έτσι εδώ και… μισό αιώνα. Υπάρχει ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Δέση που περιμένει από την δεκαετία του 1970 την ένταξη στο σχέδιο πόλεως και ενώ του έχει ήδη αφαιρεθεί τμήμα του οικοπέδου για να περάσει δρόμος.

Και δεν είναι ο μόνος εγκλωβισμένος» ιδιοκτήτης της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες του in. Και ενώ δέκα μέτρα από το δικό του οικόπεδο έχουν ανεγερθεί νέες οικοδομές εδώ και χρόνια.

«Επιτακτική ανάγκη»

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ένταξη ιδιοκτησιών στο Σχέδιο Πόλεως, τα οποία εδώ και 30 χρόνια είχαν εγκλωβιστεί καθώς τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και των 3 Δημοτικών Ενοτήτων ήταν παλαιά και ανημέρωτα» σημείωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της μελετητικής εταιρίας που έχει αναλάβει το σχετικό έργο.

Ο κ. Αηδόνης τόνισε πως «είναι πλέον αναγκαία η σημειακή ή/και γενικότερη τροποποίηση των Χρήσεων Γης και η εναρμόνισή τους με τα σημερινά δεδομένα με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και την εξάλειψη του φαινομένου των γειτονιών πολλών ταχυτήτων – είναι μία ενέργεια που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια δεδομένης της πληθυσμιακής αύξησης αλλά και των αναγκών που γεννά ο νέος τρόπος ζωής».

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τη μελετητική εταιρία την επίσπευση του δικού της έργου και την ουσιαστικότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου. Θα το παρακολουθούμε το θέμα για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη και οι εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες, που βλέπουν τις περιουσίες του να παραμένουν αναξιοποίητες. Περιουσίες τις οποίες αναγκάζονται κάθε χρόνο να καθαρίζουν από τα ξερόχορτα πληρώνοντας και ξαναπληρώνοντας και χωρίς οι ίδιοι τελικά να έχουν το παραμικρό όφελος.

Στόχος η επέκταση της πόλης και η υπογειοποίηση των πυλώνων

Σύμφωνα με πληροφορίες του in ο Δήμαρχος Παλλήνης, έχει βάλει στόχο να αναπτύξει γεωγραφικά την πόλη του και αυτή να αποτελέσει νέο προορισμό κατοικίας για πολίτες της χώρας. Αυτό, αν συμβεί, θα ενισχύσει τον πληθυσμό του Δήμου, με ότι σημαίνει αυτό και για την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που θα δικαιούται, αλλά και πλέον έσοδα από δημοτικά τέλη. Περισσότερος πληθυσμός, σημαίνει και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και ζητήματα προς επίλυση.

Περισσότερος πληθυσμός σημαίνει, αύξηση αναγκών στάθμευσης, αύξηση αναγκών σε σχολικές αίθουσες και στην καθαριότητα μεταξύ άλλων. Αυτό που πρέπει επίσης να λύσει ο νέος δήμαρχος είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται σε κεντρικά σημεία του δήμου του. Μαθαίνουμε πως ήδη αναζητάει τρόπος να ομαλοποιήσει την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους ευθύνης του δήμου του.

Η νέα μεγάλη πρόκληση του Δήμου Παλλήνης, είναι η υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης, που κυριολεκτικά είναι σαν αποτελούν τον «φράκτη» της πόλης. Ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε ήδη δρομολογηθεί ή τουλάχιστον να είχε επιχειρηθεί να γίνει, όπως συνέβη στον όμορο δήμο Πεντέλης. Άλλωστε, έργα σαν αυτό, αφήνουν το αποτύπωμα τους στην τοπική κοινωνία. Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στο in ο Δήμαρχος Παλλήνης, είναι μια από τις βασικές του προτεραιότητες, που θα γίνει πραγματικότητα αν βρεθεί χρηματοδότηση.

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – Φίτεσε

Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Φίτεσε. Τηλεοπτικά από Novasports Start.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024