Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας: Με σταθερά βήματα στο μέλλον - Πλούτος η διαφορετική άποψη, αλλά με σεβασμό και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ

Γλαβίνας: Με σταθερά βήματα στο μέλλον – Πλούτος η διαφορετική άποψη, αλλά με σεβασμό και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ έθεσε έναν συγκεκριμένο στόχο. Το ότι δεν τον πετύχαμε όμως, δεν σημαίνει πως όλα είναι μαύρα. Πετύχαμε σημαντικές νίκες», τόνισε ο Θανάσης Γλαβίνας

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας, στέλνοντας μηνύματα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και τονίζοντας με νόημα πως «η διαφορετική άποψη», που είναι «πλούτος», όπως είπε, «πρέπει να εκφράζεται με σεβασμό και στα όργανα του κόμματος».

«Πριν μία εβδομάδα έγινε μία δύσκολη αλλά παραγωγική συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο. Εκεί έγινε μία πρώτη αποτίμηση και αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ τέθηκαν οι βάσεις ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή την ερχόμενη Κυριακή», σημείωσε αρχικά ο κ. Γλαβίνας και προσέθεσε πως «εκεί ο πρόεδρος, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα μιλήσει για τον οδικό χάρτη και για τα επόμενα βήματα της παράταξης, αξιολογώντας το αποτέλεσμα, όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα και τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα».

«Ο Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να συνθέσει»

Τόνισε, μάλιστα, ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να συνθέσει ακούγοντας όλες τις απόψεις και την κριτική, και με αυτοκριτική φυσικά, ώστε η παράταξη να προχωρήσει με ένα σταθερό και σίγουρο πλαίσιο».

«Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό μέσα από τις εξελίξεις του πολιτικού συστήματος, το οποίο δείχνει ρευστό τη δεδομένη χρονική στιγμή, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να αποδείξει με σταθερά βήματα ότι μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον. Τα βήματα αυτά απαιτούν ωριμότητα, ψυχραιμία και σύνεση», είπε ο Θανάσης Γλαβίνας, σημειώνοντας πως «είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» και, ταυτόχρονα, διαμηνύοντας πως «η διαφορετική άποψη είναι πλούτος και πρέπει να εκφράζεται με σεβασμό και στα όργανα του κόμματος».

«Λόγω και της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ ότι ο πρόεδρός του θα μπορούσε να αποτελεί έναν εν δυνάμει σύμμαχο. Πολλές φορές έχει εκφραστεί με τρόπο που δεν πληροί τα κριτήρια του προοδευτικού χώρου»

Σχετικά με τις στοχεύσεις του ΠΑΣΟΚ και την πορεία του τα τελευταία χρόνια, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ έθεσε έναν συγκεκριμένο στόχο. Το ότι δεν τον πετύχαμε όμως, δεν σημαίνει πως όλα είναι μαύρα. Πετύχαμε σημαντικές νίκες. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε άνοδο των ποσοστών του σε πολλές περιοχές, ενώ σε δύο εκλογικές περιφέρειες ‘χρωμάτισε’ πράσινο τον χάρτη».

«Επομένως, δεν μπορούμε να μιλάμε με μία απόλυτη καταστροφολογία. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε όσα δεν κάναμε καλά, όσα κάναμε καλά και να αναλογιστούμε πως, επί της προεδρίας τόσο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερά ανοδική πορεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να πείσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική δύναμη»

Παράλληλα, ο κ. Γλαβίνας εκτίμησε ότι «αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών, θα δει πως πολλά κόμματα που βρέθηκαν κάποια στιγμή σε χαμηλά ποσοστά, κατάφεραν να γίνουν εκ νέου πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής. Όταν σε λίγα χρόνια έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι στο 12,8% είναι πιο ‘εύκολο’ να κάνεις το μεγάλο άλμα. Γι’ αυτό χρειάζεται επιμονή και υπομονή σε αυτά τα βήματα».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Αυτά τα χαρακτηριστικά καταφέραμε, παρά την κρίση, να τα αποκτήσουμε ξανά με πολλή δουλειά και προσήλωση. Στόχος μας είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική δύναμη», τόνισε.

Αναφερόμενος στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, ο Θανάσης Γλαβίνας σημείωσε ότι «μπροστά μας αυτή την στιγμή έχουμε μία ακόμη πρόκληση, που δεν είναι άλλη από την συζήτηση και συνεννόηση με όμορες, υγιείς δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Αυτό είναι κάτι που έχει αναφέρει και ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα επιδιώξουμε να βρούμε τους κοινούς τόπους, τα κοινά σημεία με δυνάμεις που μπορούμε να συνεννοηθούμε και να υπάρχει μία συναντίληψη. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ιστορικά έχει δείξει πως πιστεύει στην συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις».

«Ο Κασσελάκης έχει θολή πολιτική στάση»

Κληθείς να σχολιάσει, όμως, το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως «η πορεία του κ. Κασσελάκη έως σήμερα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κεντροαριστερή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει να ανήκει καθαρά στον αριστερό χώρο, είναι κάπως θολή η όλη του πολιτική στάση. Λόγω και της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ ότι ο πρόεδρός του θα μπορούσε να αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν εν δυνάμει σύμμαχο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλές φορές έχει εκφραστεί με τρόπο που δεν πληροί τα κριτήρια του προοδευτικού χώρου».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «είναι λάθος να στεκόμαστε σε πρόσωπα. Πρέπει να σταθούμε σε πολιτικές και νομίζω ότι η όποια συζήτηση περί προσώπων αδικεί την ουσία του θέματος. Η ουσία είναι να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της ακρίβειας, στην κρίση του κράτους δικαίου, στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, στο μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής, την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων της χώρας και στην εργασιακή επισφάλεια που υπάρχει. Σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε».

«Εμείς θέσαμε τις βάσεις γι’ αυτά τα ζητήματα και ασκήσαμε αντιπολιτευτική πίεση, ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στην φορολόγηση των κερδών των διυλιστηρίων, αν και όχι όσο θα έπρεπε και όσο επιτρέπει ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός. Δυστυχώς σε άλλα θέματα, ενώ στην Ευρώπη μιλάνε για τετραήμερη εργασία, τουλάχιστον σε χώρες που η σοσιαλδημοκρατία είναι ισχυρή, στην Ελλάδα νομιμοποιούμε την εξαήμερη εργασία. Αυτά είναι τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε», ανέφερε καταληκτικά ο Θανάσης Γλαβίνας.

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024