Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Δεν θα σταματήσουμε τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης για να περιμένουμε άλλους

Κασσελάκης: Δεν θα σταματήσουμε τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης για να περιμένουμε άλλους

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και ανέφερε ότι θα δώσει το παράδειγμα, δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή «20.000 ευρώ»

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταματήσει την ανασύστασή του και τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, για να «περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι», εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM.

O κ. Κασσελάκης επέμεινε πως ο «σωστός δρόμος» είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς να «επιλέξουν τι επιθυμούν», ενώ τόνισε πως όσοι θέλουν «κάποια συνεργασία» σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, «είμαστε στη διάθεσή τους».

Σημείωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να φτιάξει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο να βρίσκει ο κάθε πολίτης τον εαυτό του και να έχει ξεκάθαρες προτάσεις νόμου που θα είναι έτοιμες να εφαρμοστούν, αλλά και ένα «νέο μητρώο στελεχών» τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής την είχε λάβει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την εκλογή του, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν την εφάρμοσε, λέει ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το χρέος της και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρότασή του να ανατεθεί στην Deloitte, μια διεθνή εταιρεία, να ελέγξει τα οικονομικά των δύο κομμάτων και να δοθούν στη δημοσιότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συστημικό κόμμα»

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως αν κάποιος δεν θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει, αλλά ευχήθηκε «να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία» του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη αλλαγής της δομής του κόμματος και των οργάνων του.

Στόχος, όπως είπε, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα, που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας», καθώς «δεν είναι συστημικό».

Θα δωρίσει 20.00ο ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της Αυγής, ανέφερε ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η εφημερίδα είχε φτάσει σε μία κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως «δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα», καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο.

Εξάλλου, κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και, όπως ανέφερε, ο ίδιος θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή «20.000 ευρώ».

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, είπε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο της Αυγής, αλλά «δεν εισακούστηκε». Υπενθύμισε, δε, ότι την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου την είχε λάβει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την εκλογή του, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν την εφάρμοσε.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024