Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για το «μαύρο χρήμα» και τα οικονομικά των κομμάτων

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για το «μαύρο χρήμα» και τα οικονομικά των κομμάτων

Ο Κασσελάκης θέλει εταιρεία ορκωτών λογιστών για έλεγχο οικονομικών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Για «λάσπη και προπαγάνδα», κάνει λόγο ο Π. Μαρινάκης - Τι έχει να κρύψει «η ΝΔ των 'αδιευκρίνιστων'», ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις αιτιάσεις περί «μαύρων ταμείων» στα κόμματα, μία συζήτηση που άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχολίασε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης, με ανάρτησή του, «προκαλεί» – όπως αναφέρει – τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να φέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών για έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων των δύο κομμάτων σε χρονικό βάθος δεκαετίας, ενώ χαρακτηρίζει «τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» ως «βασίλισσα του μαύρου χρήματος» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

«Νομίζω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν μυαλό ούτε από το αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2023, ούτε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν από όπου το άφησαν, δηλαδή με πρόγραμμα, το οποίο τελικά δεν υπήρχε και θα ξαναβγεί και δεν θα ξανακοστολογηθεί, με κατηγορίες και μεγαλοστομίες μέσω των social media».

«Όταν κάποιος λέει κάτι και, μάλιστα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλει να τα αποδεικνύει, οφείλει να έχει στοιχεία, οφείλει να το πηγαίνει παρακάτω»

Και επανέλαβε πως «η χώρα μας είναι μια δημοκρατία, έχει μια δημοκρατία πλέον εδραιωμένη για πενήντα χρόνια, με θεσμούς, με Δικαιοσύνη, με αρχές. Αν υπάρχει κάτι το οποίο γνωρίζει ο κ. Κασσελάκης και, προφανώς, περισσότερο για το κόμμα του, έτσι όπως το λέει, ας πάει να το καταθέσει στον εισαγγελέα, ας πάει να μιλήσει στη Δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα νομίζω ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Μιλώντας για τα οικονομικά του κυβερνώντος κόμματος, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως «η ΝΔ, η οποία προφανώς όλα αυτά τα χρόνια και τα προηγούμενα χρόνια πέρασε και από δύσκολες φάσεις, έχει όλους τους ισολογισμούς τους αναρτημένους, τα έσοδα, τα έξοδα, πλήρως διαυγή οικονομικά. Όλη αυτή η προπαγάνδα των τελευταίων ετών, με τα αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα, ουδένα εκ των οποίων έχει πάει καν ως υπόθεση στη Δικαιοσύνη, νομίζω ότι δεν έδωσε τίποτα στην αντιπολίτευση, δεν έδωσε τίποτα στη χώρα. Δεν έλυσε κανένα πρόβλημα».

«Αντί εναλλακτικής, λάσπη και αόριστες κατηγορίες»

«Περιμένουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια εναλλακτική πρόταση, περιμένουμε κάτι άλλο, κάτι το οποίο, προφανώς, θα το δούμε, θα το εξετάσουμε αν έχει ένα πολιτικό υπόβαθρο. Αντ’ αυτών βλέπουμε λάσπη, βλέπουμε αόριστες κατηγορίες, οι οποίες, νομίζω, έχουν κουράσει και τον κόσμο», όπως είπε.

Ερωτηθείς αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν μαύρα ταμεία στη ΝΔ, απάντησε πως αυτό είναι δεδομένο. «Είναι πράγματα τα οποία πλέον έχουν αυστηροποιηθεί. Είναι τόσο δεδομένο, είναι τόσο αυστηροποιημένη πλέον η νομοθεσία, είναι τόσα πολλά πλέον τα στοιχεία, τα οποία δικαίως και σωστά εδώ και αρκετά χρόνια ζητούνται από τα κόμματα… Όλα αυτά τα έχει λύσει η τεχνολογία, η νέα νομοθεσία, οι έλεγχοι και, εν πάση περιπτώσει, ξέρετε, επειδή είμαι δικηγόρος, όπως και πολλοί άλλοι που με ακούνε αυτή την στιγμή, όλα αυτά είναι αστεία να διατυπώνονται με αυτό τον τρόπο», υποστήριξε αναφερόμενος στις αιτιάσεις Κασσελάκη.

«Όταν κάποιος λέει κάτι και, μάλιστα, όχι κάποιος, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλει να τα αποδεικνύει, οφείλει να έχει στοιχεία, οφείλει να το πηγαίνει παρακάτω, είτε αυτό αφορά το κόμμα του, γιατί ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται, προφανώς, περισσότερο στο κόμμα του. Όταν μιλάει ότι εγώ αυτά θα τα αλλάξω, αναφέρεται στο κόμμα του. Εγώ αυτή την στιγμή δεν είμαι υπερασπιστής ούτε του προκατόχου του, ούτε κάποιου άλλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε αυτή είναι η δουλειά μας να το κάνουμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Έλεγχο από ορκωτούς λογιστές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Θα το αποδεχτούν;

Τα λεγόμενα Μαρινάκη σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στις ερωτήσεις για τις καταγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη για μαύρο χρήμα στα κόμματα, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια».

«Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη χρωστάει κοντά μισό δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες και δεν ξέρει κανείς πώς και αν το ξεχρεώνει. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ των ‘αδιευκρίνιστων’ έκανε μια πανάκριβη προεκλογική καμπάνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένη τροπολογία για τη διαφάνεια στα κόμματα, όπου ζητά την ανάρτηση των ισολογισμών και κάθε δαπάνης των κομμάτων στη Διαύγεια. Η ΝΔ δεν την έχει αποδεχτεί. Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε σήμερα έλεγχο από ορκωτούς λογιστές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θα το αποδεχτούν;».

«Αν πραγματικά θέλουν να έρθουν ‘όλα στο φως’, ιδού η Ρόδος. Αλλιώς ομολογούν ότι έχουν πολλά να κρύψουν», ανέφερε καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024