Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» και «θα σπάσει αυγά»

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» και «θα σπάσει αυγά»

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δείχνει την αποφασιστικότητα του να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέταξε «καρφιά» για μαύρο χρήμα στα κόμματα προκάλεσε φουρτούνες ωστόσο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις και εκτιμούν πως με τις νέες κινήσεις «θα σπάσει αυγά».

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου μπορεί να μην είναι και το καλύτερο μετά και τις «βόμβες» του προέδρου του κόμματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κύκλοι του κόμματος υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος «δείχνει την αποφασιστικότητα του να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος» και κυρίως «να συγκρουστεί με την διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε παρέμβαση για όλα τα μείζονα ζητήματα και «ειδικά για τα απαγορευμένα θέματα ταμπού».

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με την βαρυσήμαντη, όπως την χαρακτηρίζουν, παρέμβασή του την Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου» για όλα τα μείζονα ζητήματα και «ειδικά για τα απαγορευμένα θέματα ταμπού».

Η «συγκόλληση» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ το κόμμα «της μαύρης σακούλας»

Όπως λένε είναι το «μαύρο χρήμα» στην πολιτική και τα συμφέροντα που καθοδηγούν το πολιτικό προσωπικό. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «επιβάλουν» αυτή την περίοδο, την περιβόητη συζήτηση για την κεντροαριστερά, με όρους όμως «εργαστηριακούς» και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, στην μακροσκελή ανάρτηση του.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάλης έχει αναρωτηθεί για την επιμονή προσπάθειας «συγκόλλησης» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ έχοντας αναρωτηθεί «αν έπρεπε να είχε ανοίξει πέρυσι, όταν η ΝΔ πήρε 41%, και όχι τώρα που η ΝΔ κατέρρευσε στο 28%» και είχε τονίσει ότι οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω. «Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του», τόνιζε πριν λίγα 24ωρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου οι αντιδράσεις της Ν.Δ. για την παρέμβαση Κασσελάκη επιβεβαιώνουν την εκτίμηση της ότι «τους χτύπησε εκεί που πονάνε» και γι’ αυτόν τον λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, επανήλθε κατά του συστήματος Μητσοτάκη, μιλώντας μάλιστα σε νέα ανάρτηση του, για το κόμμα «της μαύρης σακούλας».

Έρχονται νέες κινήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να αναμένονται από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη και άλλες πρωτοβουλίες στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Όταν ο Κασσελάκης είπε από την πρώτη στιγμή ότι ‘’θα σπάσει αυγά’’ και θα τους ‘’χαλάσει την σούπα’’, το εννοούσε και θα το κάνει πράξη», υπογραμμίζουν με νόημα.

Το σχέδιο του κ. Κασσελάκη συμπύκνωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΚΑΪ) Βούλα Κεχαγιά λέγοντας πως δεν θα συμβιβαστεί, δεν θα πάρει «μαύρο χρήμα», δεν θα δεχτεί πιέσεις από ένα σύστημα που θέλει να επιβάλλει μια κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί πριν από τις ευρωεκλογές. Αν τεθεί θέμα αμφισβήτησής του ή κάποιοι επιχειρήσουν να του τραβήξουν την καρέκλα, ο ίδιος δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του, όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί. Όμως, έχει πει και κάτι ακόμα: δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη. Αν χρειαστεί, θα κριθεί ξανά από τη βάση και δεν είναι αληθές ότι δεν συζητά τη σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024