Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Η πρώτη εμφάνιση του Δημητριάδη στις δικαστικές αρχές

Υποκλοπές: Η πρώτη εμφάνιση του Δημητριάδη στις δικαστικές αρχές

Ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Για τουλάχιστον δύο ώρες βρέθηκε στον Άρειο Πάγο ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κατέθεσε στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης  που γίνεται για τις υποκλοπές.

Ο κ. Δημητριάδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του μάρτυρα, στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που ο πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού μίλησε για την υπόθεση, καθώς όταν είχε κληθεί στη Βουλή είχε επικαλεστεί το απόρρητο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης παραιτήθηκε από τη θέση του τον Αύγουστο του 2022, μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Την ίδια περίοδο είχε παραιτηθεί και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέοντας.

Κομβικής σημασίας

Μάλιστα, η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της έρευνας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζει στο τέλος της, εξαιτίας της θέσεως που κατείχε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν νομικές πηγές, η κλήση του Γρηγόρη Δημητριάδη ως μάρτυρα στην υπόθεση των υποκλοπών, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Όπως σημειώνουν, αν οι εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κριθούν επαρκείς ή από την έρευνα βρεθούν νέα στοιχεία, τότε ο κ. Δημητριάδης μπορεί να κληθεί ξανά ως ύποπτος στην έρευνα των υποκλοπών.

Προηγήθηκε πριν μερικές ημέρες, η έφοδος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μαζί με δύο πραγματογνώμονες από τον κατάλογο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός πήγε στην ΕΥΠ με στόχο να ζητήσει τις διατάξεις για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ετών 2020, 2021 και 2022 προκειμένου να τα αντιπαραβάλει με τα πρόσωπα που τέθηκαν υπό τον κλοιό παρακολούθησης του παράνομου λογισμικού Predator και περιλαμβάνονται στη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε περίπτωση ένας μεγάλος αριθμός από όσους παρακολουθήθηκαν μέσω predator, βρέθηκαν και στο «στόχαστρο» της ΕΥΠ, τότε, δρομολογούνται-σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών και δικαστικών κύκλων- σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Έφυγε από την πίσω πόρτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης προσερχόμενος στο ανώτατο δικαστήριο μπήκε από την κεντρική είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, μετά το τέλος της εξέτασής του επέλεξε να αποχωρήσει υπό απόλυτη μυστικότητα προφανώς από το γκαράζ του δικαστικού μεγάρου, προκειμένου να αποφύγει δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες που τον ανέμεναν στην είσοδο.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024