Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Προδιαγεγραμμένα ξεκαθαρίσματα στα οικονομικά της Κουμουνδούρου από Κασσελάκη - Δίνει εξηγήσεις γιατί τα ταμεία «μαράθηκαν» και κλείνουν την Αυγή

ΣΥΡΙΖΑ: Προδιαγεγραμμένα ξεκαθαρίσματα στα οικονομικά της Κουμουνδούρου από Κασσελάκη – Δίνει εξηγήσεις γιατί τα ταμεία «μαράθηκαν» και κλείνουν την Αυγή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει στοιχεία για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Σενάρια ότι ο Ίδρυμα που ετοιμάζει να παίξει ρόλο στήριξης για ένα μέρος των δαπανών

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που αφορούσε το σχέδιο εξι πυλώνων για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς βασικός άξονας του πλάνου είναι η εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει ότι απαιτείται «επίπονος εξορθολογισμός» και αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο απολύσεις ή απομακρύνσεις, αλλά εκτείνεται σε περιορισμό δαπανών ή ακόμη και ανεύρεση πόρων.

Στον απόηχο του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής και των ανακοινώσεων για εξυγίανση στο κόμμα κυκλοφορούν σενάρια ότι το Ίδρυμα που ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης (και για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται στις ΗΠΑ) μπορεί να παίξει ρόλο στήριξης για ένα μέρος των δαπανών στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά είναι σε πολύ πρόωρο στάδιο και ενδεχομένως ο κ. Κασσελάκης να δώσει περισσότερες πληροφορίες όταν θα παρουσιάσει τα οικονομικά του κόμματος.

Η είδηση για την αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της Αυγής ήρθε λίγες ώρες μετά την χθεσινή ανάρτηση του προέδρου Κασσελάκη και αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιεύσει αναλυτικά στοιχεία. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά δήλωσε σήμερα (ΣΚΑΙ) ότι η κατάσταση στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι καλή». Αυτό που έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός στα οικονομικά του κόμματος.

Συριζα

Τι φταίει και τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καλή κατάσταση

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οικονομικά του κόμματος δεν είναι σε καλή κατάσταση καθώς η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 50%, ενώ μέσα σε έναν χρόνο έχουν διεξαχθεί οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις, αν συνυπολογιστούν και οι εσωκομματικές. Εγιναν διπλές εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές, αλλά και διεξαγωγή Συνεδρίου.

Στέφανος Κασσελάκης: «παρέλαβα ένα χάος»

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά δήλωσε ότι τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να είναι διαφανή, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία σκιά και θύμισε ότι καταθέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα την τροπολογία ούτως ώστε να αναρτώνται στη Διαύγεια και οι ισολογισμοί των κομμάτων αλλά και τι ρυθμίσεις έχουν γίνει όχι μόνο για τα κόμματα, αλλά και για τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης μίλησε (σε ανάρτησή του στο Χ) για οικονομική εξυγίανση. Είπε ότι δυστυχώς «παρέλαβα ένα χάος», και αυτό είναι μεταξύ άλλων το καρφί που έφερε στο προσκήνιο μία αντιπαλότητα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της Αυγης

Κασσελάκης: έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη «μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου – Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας» και πρόσθεσε ότι “κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα».

«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα»

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Επιπλέον, τονίζει ότι ο « δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τα «δανεικά και αγύριστα» ανήκουν σε άλλους χώρους. Αν γίνω δέσμιος εξαρτήσεων, είτε «άγνωστων χρηματοδοτών» είτε τραπεζιτών, θα σας έχω ήδη προδώσει.

«Έχουμε τακτοποιήσει όσο ήταν δυνατόν τα έξοδα του κόμματος με βάση τις υπάρχουσες δομές. Έχουμε κινηθεί στα όρια της κρατικής επιχορήγησης όλο αυτό το διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές, κάνοντας μία πολύ στοχευμένη και περιορισμένη προεκλογική καμπάνια. . Έχουμε καλύψει τρύπες. Και δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσουμε τους προμηθευτές που στήριξαν το κόμμα στον αέρα. Δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού», δηλώνει ο κ. Κασσελάκης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ουνιόν Χάουζ

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ουνιόν Χάουζ. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024