Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δανία - Σερβία 0-0: Οι Σκανδιναβοί πήραν τον βαθμό και πέρασαν στα νοκ-άουτ (vid)

Δανία – Σερβία 0-0: Οι Σκανδιναβοί πήραν τον βαθμό και πέρασαν στα νοκ-άουτ (vid)

Σε ένα κακό ματς στο Μόναχο, Δανία και Σερβία «κόλλησαν» στο… μηδέν – Αποχαιρέτησαν την διοργάνωση οι Σέρβοι, ελπίζουν σε πρόκριση οι Δανοί ως τρίτοι

Όλα… μηδέν στην «Αλιάνζ Αρένα» του Μονάχου. Σε ένα κακό παιχνίδι, Δανία και Σερβία έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία, με τους Σκανδιναβούς να… βολεύονται αφού προκρίθηκαν στα νοκ-άουτ του Euro ως δεύτεροι από τον τρίτο όμιλο, πίσω μόνο από την Αγγλία.

Η Δανία μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 16’ όταν η κεφαλιά του Μπα, ύστερα από την σέντρα του Μέλε, πέρασε άουτ. Στο 22’ η ομάδα του Χιούλμαντ βρήκε δίχτυα με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Έρικσεν, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού η μπάλα είχε περάσει άουτ προτού καταλήξει στην εστία του Ραϊκοβιτς.

Οι Σέρβοι σταδιακά πήραν μέτρα στο γήπεδο όμως οι Δανοί ήταν αυτοί συνέχισαν να απειλούν. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, ο Βιντ μετά από ωραίο συνδυασμό σούταρε με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πλάβι» ξεκίνησαν καλά, ενώ κατάφεραν να πετύχουν και γκολ στην πρώτη τους καλή στιγμή, το οποίο όμως δεν μέτρησε. Στο 54′ Ο Γιόβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Σέρβων, έκανε το γύρισμα κι ο Βέστεργκααρντ την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, όμως ο επιθετικός της Μίλαν ήταν προωθημένος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς ανέβασε ταχύτητα, αλλά η έκπληξη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ… Στο 81΄ και μετά από κλέψιμο του Βλάχοβιτς που μοίρασε στον Μίτροβιτς, ο τελευταίος δοκίμασε να γράψει το 1-0 με πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 83΄ οι Σέρβοι ζήτησαν πέναλτι μετά από πέσιμο του Μίτροβιτς (τράβηγμα φανέλας από Μάλε) στην περιοχή, χωρίς όμως αντίκρισμα…

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με τη… μοίρα τους, με τους Δανούς πάντως να αποχωρούν με χαμόγελα και να προετοιμάζονται για την φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία.

Οι ενδεκάδες

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκαρντ, Μέλε, Μπα (77’ Ντιλέινι), Γιούλμαν (77’ Β.Κρίστιανσεν), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (88’ Πόουλσεν), Βιντ (46’ Σκοβ Όλσεν), Χόιλουντ (59’ Ντόλμπεργκ).

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Ίλιτς (67’ Βλάχοβιτς), Γκουντέλι (46’ Τάντιτς), Ζίβκοβιτς, Μιγαΐλοβιτς (73’ Μλαντένοβιτς), Μίτροβιτς, Λούκιτς (87’ Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Κάλαϊντζιτς (46’ Γιόβιτς).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024