Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργία – Πορτογαλία 2-0: Έκανε την έκπληξη και πέρασε ως τρίτη (vids)

Γεωργία – Πορτογαλία 2-0: Έκανε την έκπληξη και πέρασε ως τρίτη (vids)

Η Γεωργία νίκησε την αδιάφορη Πορτογαλία (σ.σ ήταν ήδη πρώτη) με 2-0 και προκρίθηκε στους «16» ως τρίτη.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Euro έκανε η Γεωργία, με την παρέα του Κβίτσα Κβαρατσχέλια να επικρατεί της αντίστοιχης του Κριστιάνο Ρονάλντο με 2-0 για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων και να παίρνει την πρόκριση στους «16» ως τρίτη.

Η Γεωργία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Πορτογαλία ήταν αδιάφορη (σ.σ είχε περάσει ήδη ως πρώτη) και πήρε το τρίποντο της νίκης που της έδωσε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ.

Το σκορ άνοιξε ο Κβαρατσχέλια στο 2′ και στο 57′ ο Μικαουτάτζε διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Βίλι Σανιόλ.

Μαζί με την Πορτογαλία και την Γεωργία πέρασε και η Τουρκία ως δεύτερη στον 8ο όμιλο, μετά το 2-1 επί της Τσεχίας, η οποία αγωνιζόταν από το 20ο λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπαράκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (11’, 20’).

Οι Γεωργιανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κβαρατσχέλια. Ο σούπερ σταρ της Νάπολι με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Πορτογαλίας και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Βίλι Σανιόλ.

Στο 17’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε τον Μαμαρντασβίλι με εκτέλεση φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας της Γεωργίας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Στο 30’ ο Ζοάο Φέλιξ έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Παλίνια στο 43’.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η Πορτογαλία πίεσε για την ισοφάριση και είχε ευκαιρίες με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντανίλο Περέιρα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 57’ η Γεωργία κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Αντόνιο Σίλβα στον Λοτσοσβίλι, με τον Μικαουτάντζε να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 2-0.

Στο 72’ μάλιστα η ομάδα του Βίλι Σανιόλ είχε ευκαιρία για το 3-0, αλλά ο Τσακβετάντζε αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 90+1’ ο Μαμαρντασβίλι είπε «όχι» σε πλασέ του Σεμέδο και στο 90+3′ ο Ζότα αστόχησε από κοντά, με την Γεωργία να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση ως τρίτη πίσω από την Πορτογαλία και την Τουρκια.

Οι ενδεκάδες

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βιλί Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάντζε, Γκβελεσιανι (76’ Κβερκβέλια), Κάσια, Λοτσοσβίλι (63’ Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (81’ Νταβιτασβίλι), Κιτεϊσβίλι, Κβαρατσχέλια (81’ Μεκβαμπισβίλι), Μικαουτάντζε.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Αντόνιο Σίλβα (Σεμέδο), Ινάσιο, Ντανίλο, Νταλότ, Ζοάο Νέβες (75’ Ματέους Νούνες), Παλίνια (46’ Ρούμπεν Νέβες), Πέδρο Νέτο (75’ Ζότα), Κονσεϊσάο, Ζοάο Φέλιξ, Ρονάλντο (66’ Γκονσάλο Ράμος)

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024