Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία - Ρουμανία 1-1: Πέρασαν μαζί στους «16» (vid)

Σλοβακία – Ρουμανία 1-1: Πέρασαν μαζί στους «16» (vid)

«Βολική» ισοπαλία στο Σλοβακία-Ρουμανία, με τις δύο ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του Euro 2024.

Ιδανικό σενάριο για Ρουμανία και Σλοβακία στην «Ντόιτσε Μπανκ Παρκ» της Φρανκφούρτης. Στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου, οι δύο ομάδες πήραν ένα «χρυσό», όπως αποδείχτηκε, βαθμό (1-1) και με αυτό τον τρόπο εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ του Euro 2024.

Μάλιστα, οι Ρουμάνοι έκαναν την έκπληξη και τερμάτισαν πρώτοι στην τετραπλή ισοβαθμία, ενώ οι Σλοβάκοι προκρίθηκαν ως τρίτοι.

Η Ρουμανία ξεκίνησε πιο παθιασμένη τον αγώνα και στο 11΄ απείλησε άμεσα με έξοχο συνδυασμό Ράτσιου-Κόμαν και σουτ του τελευταίου που εξουδετέρωσε με δύσκολη επέμβαση ο Ντουμπράβκα. Όμως η Σλοβακία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 24΄, σε μία φαινομενικά εύκολη και ψηλοκρεμαστή σέντρα του Κούτσκα, ο Ντούντα σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η εξέλιξη αυτή «σόκαρε» τους Ρουμάνους που φάνηκε να χάνουν τη συγκέντρωσή τους, όμως κι αυτοί με τη σειρά τους στάθηκαν τυχεροί και έφεραν το ματς στα ίσια. Σε μία ατομική προσπάθεια του Χάτζι από δεξιά, ο Χάντσκο βγήκε στο μαρκάρισμα, ο Ρουμάνος γιος του Γκεόργκε Χάτζι βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή. Ωστόσο, με παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής Ζίμπερτ εξέτασε ξανά τη φάση και αναβάθμισε την ποινή σε πέναλτι. Στο 37΄ ο Ραζβάν Μάριν ευστόχησε από τα 11 μέτρα και ισοφάρισε 1-1.

Το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες. Μεταξύ 60′ και 70′ η μπάλα πήγαινε «πάνω κάτω» με διαδοχικές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα σουτ του Μάριν και του Ντράγκους σε διάστημα δυο λεπτών (61-62′) για τη Ρουμανία, ενώ οι Σλοβάκοι απάντησαν άμεσα με τον Στρέλετς στο 64΄ (ενστικτωδώς με το πόδι «έβγαλε» ο Νίτα) και τον Χαράσλιν στο 65΄ (ελάχιστα άουτ). Ήταν φυσιολογικό ο ρυθμός να «κοπάσει» αφού όσο πλησιάζαμε στο τέλος, τα πράγματα γίνονταν οριακά. Όποια ομάδα δεχόταν γκολ, θα αποκλειόταν, ενώ οι δύο πάγκοι είχαν το… αυτί τους στη Στουτγκάρδη και την αναμέτρηση του Βελγίου με την Ουκρανία.

Οι ενδεκάδες

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (90+2’ Γκιομπέρ), Βάβρο, Ντούντα (90+2’ Μπέρο), Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Χαράσλιν (70’ Μπόζενικ), Κούτσκα, Λομπότκα, Στρέλετς (70’ Σουσλόβ), Σραντς (77’ Ντούρις)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντι Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντραγκουσίν, Μπάνκου, Μπούρκα, Μ.Μαρίν, Ρ.Μαρίν (86’ Ρους), Χάτζι (66’ Μαν(, Κομάν (58’ Σορέσκου), Στάντσιου, Ντραγκούς (67’ Πούσκας)

Sports in

Στο μυαλό του Βεζένκοφ…

Για τον Σάσα Βεζένκοφ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν αποχωρήσει τελικά από το NBA αλλά θα χρειαστεί υπομονή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024