Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία: Όταν ορισμένοι (ξανα) θυμούνται τον μύθο της «Βούντερτιμ»!

Αυστρία: Όταν ορισμένοι (ξανα) θυμούνται τον μύθο της «Βούντερτιμ»!

Μπορεί αυτή η γενιά των Αυστριακών ποδοσφαιριστών να πετύχει όσα κατάφερε η παρέα του Ματίας Ζίντελαρ;

Για τους παλαιότερους. ‘Η αυτούς που έχουν ακούσει τις διηγήσεις βετεράνων φίλων του ποδοσφαίρου για τη θρυλική Αυστρία, την ομάδα που προπολεμικά είχε τον τίτλο της «Βούντερτιμ». Ναι, ως μια «ομάδα-θαύμα» αποκαλούσαν όλοι εκείνη την εποχή την Αυστρία που ενθουσίαζε με τις εμφανίσεις της τους φιλάθλους ανά την Ευρώπη.

Αραγε, έχουμε κάτι τέτοιο μπροστά μας; Μπορεί αυτή η γενιά των Αυστριακών ποδοσφαιριστών να πετύχει όσα κατάφερε η παρέα του Ματίας Ζίντελαρ; Ας κρατήσουμε, καλύτερα, μικρό καλάθι. Μάλλον είναι αδόκιμο κάποιος να συγκρίνει εποχές και παίκτες που με άλλες συνθήκες έδιναν τις μάχες τους σε αγωνιστικούς χώρους συχνά πυκνά κακοτράχαλους. «Βούντερτιμ», απίθανο να ξαναβγεί.

Η Αυστρία του Ραλφ Ράνγκνιγκ και το εκπληκτικό Euro στη Γερμανία

Μα, για σταθείτε… Είναι λίγα όσα καταφέρνει η εθνική Αυστρίας σε αυτή τη διοργάνωση; Ηδη, μετρά δύο νίκες στον όμιλο και έχει ισοφαρίσει το σύνολο των νικών (2) που μετρούσε στις έως τώρα τρεις συμμετοχές της! Βγήκε πρώτη, μπροστά από θηρία όπως είναι η Γαλλία και η Ολλανδία. Και επιπρόσθετα, δίχως να διαθέτει έναν καταπληκτικό σκόρερ, έφτασε τα έξι γκολ και η επίθεσή της είναι πίσω μόνο από τη Γερμανία, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν δώσει τον τρίτο τους αγώνα οι ομάδες του πέμπτου και του έκτου ομίλου.

Το έως τώρα δείγμα γραφής των Αυστριακών, ασφαλώς εντυπωσιακό. Ισως το μεγάλο τους συν να είναι πως αφενός αιφνιδιάζουν τον αντίπαλο (απέναντι στην Πολωνία προηγήθηκαν στο 9’ και κόντρα στην Ολλανδία σκόραραν στο 6’) και αφ’ ετέρου δεν κάμπτεται το ηθικό τους όταν δέχονται ισοφάριση. Εκανε το 1-1 η Πολωνία; Απάντηση και νέα γκολ για το 3-1! Δύο φορές αντέδρασε η Ολλανδία; Αμέσως αντεπίθεση για το τελικό 3-2 και το «χαμός» σε όλο το τουρνουά.

Αν δεις το μείγμα των Αυστριακών, μπορείς να το αναλύσεις ως εξής: ένας γκολκίπερ (Πεντζ) που αγωνίζεται στη Μπρόντμπι! Η άμυνα τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς ονομάτων, αλλά στον άξονα μια πεντάδα που όλοι τους μετέχουν στις δυσκολίες της Μπουντεσλίγκα. Ζέιβαλ και Μπαουμγκάρντνερ ( ο μεσοεπιθετικός-έκπληξη του Euro!) στη Λειψία, Λάιμερ στη Μπάγερν, Γκρίλιτς στη Χοφενχάιμ και Ζάμπιτσερ στη Ντόρτμουντ. Κλάση είναι ο φορ Αρναούτοβιτς της Ιντερ, αλλά δεν μιλάμε και για τον …Εμπαπέ στα καλά του!

Στον πάγκο, ο Ραλφ Ράνγκνικ μετά το ανεπιτυχές πέρασμα (ως υπηρεσιακός) στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή δεν έφερε κάτι καλό στο Ολντ Τράφορντ, δοκιμάζει τις ικανότητές του σε μια εθνική ομάδα. Ο «κύριος καθηγητής» όπως τον λένε, αρέσκεται να ξεψαχνίζει συστήματα και να μετρά τη δυναμικότητα των αντιπάλων και έως τώρα τα πάει πολύ καλά. Δικό του δημιούργημα αυτή η όντως καλή ομάδα με το συνεχές τρέξιμο, την αυτοπεποίθηση και τις καταπληκτικές αλληλοκαλύψεις.

Προσοχή: δεν έγινε φαβορί η Αυστρία, ούτε γνωρίζει κάποιος πού θα φτάσει. Η πορεία της όμως «κάτι λέει» σε όσους αναζητούν το διαφορετικό και μια ομάδα …δροσιά σε μια διοργάνωση που λες και όλα τα γνωρίζεις εκ των προτέρων. Εν κατακλείδι, ελπίζει για τη συνέχεια. Εστω κι αν δεν είναι «Βούντερτιμ», ακόμη ακόμη κι αν δεν διαθέτει έναν …Ζίντελαρ. Τον αξέχαστο «Μότσαρτ των γηπέδων»!

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024