Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό: Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχιση των συνομιλιών της Ολγκίν, λέει αξιωματούχος του ΟΗΕ

Κυπριακό: Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχιση των συνομιλιών της Ολγκίν, λέει αξιωματούχος του ΟΗΕ

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πρόοδο, στον πολιτικό διάλογο για το Κυπριακό, δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Λακρουά

«Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι», δήλωσε την Τετάρτη (26/6) ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, για το Κυπριακό, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο Λακρουά, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την αναβολή του ταξιδιού της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στην Κύπρο, υπογράμμισε τη σημασία των συνεχιζόμενων συζητήσεων για το Κυπριακό.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να το πω αυτό. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η κυρία Ολγκίν θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο πλευρών. Νομίζω ότι ο τρόπος (που γίνονται) είναι πιθανότατα σημαντικός για το γεγονός ότι αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε συνεχίζουμε να στηρίζουμε σίγουρα αυτές τις προσπάθειες, διότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ φυσικά συνεργάζεται στενά, αλλά οι εντολές είναι διαφορετικές», υπογράμμισε.

Για να καταλήξει πως «ασχολούμαστε εν τέλει με το ίδιο θέμα και σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πρόοδο, στον πολιτικό διάλογο. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι».

Σύντομα μεταβαίνει στην Κύπρο η Ολγκίν

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Αντόνιο Γκουτέρες, Φαρχάν Χακ, δήλωσε ότι η Μαρία Άνχελα Ολγκίν σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο για συνέχιση των επαφών της, με σκοπό την εξεύρεση κοινού εδάφους μεταξύ των δύο πλευρών.

Η τουρκική κατοχή παραμένει μια οδυνηρή πραγματικότητα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση της Μόνιμης Αποστολής της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την 60ή επέτειο από την ίδρυση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στην Κύπρο, το 1964.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024