Ο Μιχάλης Ρέππας, σεναριογράφος της σειράς μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου, μίλησε για  το σίριαλ που άφησε εποχή και μοιράστηκε στιγμές άγνωστες στο τηλεοπτικό κοινό.

«Η ιδέα για τις «Τρεις Χάριτες», γεννήθηκε με επίκεντρο τους ηθοποιούς. Αποφασίσαμε να γράψουμε μια σειρά για τρεις γυναίκες, την Άννα Παναγιωτοπούλου, την Μίρκα Παπακωνσταντίνου και την Μίνα Αδαμάκη. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου υποχώρησε και την τριάδα συμπλήρωσε η Νένα Μεντή».

Οι άγνωστες στιγμές της αγαπημένης σειράς

Ο αγαπημένος σεναριογράφος είπε πως οι πρωταγωνίστριες είχαν αίσθηση του χιούμορ και έτσι συχνά γελούσαν στα γυρίσματα.

«Στην σκηνή που η Άννα Παναγιωτοπούλου παθαίνει λουμπάγκο, γελούσα και εκείνη είχε θυμώσει. Ένα από τα πιο δύσκολα γυρίσματα ήταν αυτό στην παραλία, έπαθαν εγκαύματα και οι τρεις. Με συγκινεί η σκηνή που οι ‘’Τρεις Χάριτες’’ παίζουν τις τρεις αδερφές του Τσέχωφ. Από τα επεισόδια που θυμάμαι είναι αυτό με την Δήμητρα Παπαδοπούλου ως βαφτισιμιά».

Οι «Τρεις Χάριτες» θα προβληθούν με νέα τεχνολογία

Ο Μιχάλης Ρέππας είπε πως ήταν βλακώδης η απόφαση τους να μην προβάλλεται η σειρά σε επανάληψη.

«Ήταν λάθος μας. Η ψηφιοποίηση ολοκληρώθηκε και οι «Τρεις Χάριτες» θα προβληθούν με νέα τεχνολογία. Στα 20 χρόνια είχαμε γράψει 4 επεισόδια αστυνομικής υφής για τις «Τρεις Χάριτες» αλλά δεν γυρίστηκαν ποτέ. Η τελευταία σκηνή που γυρίσαμε ήταν η τελευταία του σήριαλ. Η πρώτη σκηνή της σειράς με την Νένα και την Μίνα ήταν και η πρώτη που γυρίσαμε. Τα κορίτσια ήταν πολύ ευσυγκίνητα και δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την τελευταία σκηνή».