Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική έρευνα για τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας

Κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική έρευνα για τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας

Τα αδικήματα για τα οποία γίνεται η έρευνα για την κατασκήνωση είναι σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή και δηλητηρίαση τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια και κατά συρροή.

Προκαταρκτική εξέταση  διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη σε κατασκήνωση παιδιών στην Αττική, όπου σημειώθηκαν περιστατικά μαζικής δηλητηρίασης από τρόφιμα.

Τα αδικήματα για τα οποία γίνεται η έρευνα είναι σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή και δηλητηρίαση τροφίμων που προορίζονται για χρήση από το κοινό από αμέλεια επίσης και κατά συρροή. Και τα δύο αδικήματα διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Παναγιώτα Λαμπρινάκου.

Η διεύθυνση της κατασκήνωσης

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περίπου 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από την κατασκήνωση. Τα παιδιά έκαναν αρκετούς έμετους και παρουσίασαν υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης.

Όπως διαμηνύει η διεύθυνση της κατασκήνωσης, η απομάκρυνση των παιδιών οφείλεται σε συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας και «σε καμία περίπτωση σε τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στo Facebook.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποτροπή της επιχειρούμενης σκόπιμα δυσφήμησης της κατασκήνωσης μας δια της διασποράς ψευδών ειδήσεων περί δηλητηριάσεως των κατασκηνωτών μας από το φαγητό ή το νερό της κατασκήνωσης μας (παρά το γεγονός ότι η κατασκήνωση υδροδοτείται από τον οικείο δήμο), αναρτώνται τα χορηγούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας μετά από ειδικό εργαστηριακό έλεγχο που είχε προηγηθεί της εμφανισθείσας, αν υπαίτια για την Κατασκήνωση μας, ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε περιορισμένο αριθμό κατασκηνωτών μας σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Κατασκήνωση μας 700 Κατασκηνωτές, Στελέχη και Υπαλληλικό προσωπικό δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024