Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο θερμός υπήρξε ο φετινός Ιούνιος; - Μετεωρολόγος εξηγεί

Πόσο θερμός υπήρξε ο φετινός Ιούνιος; – Μετεωρολόγος εξηγεί

«Υπομονή... σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος

Ίσως ο φετινός Ιούνιος να καταγραφεί ένας από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος οι τιμές των θερμοκρασιών παρουσίασαν μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω από τις κανονικές τιμές της εποχής.

Ενδεικτικό παράδειγμα της έντονης ζέστης είναι πως παρά την παρουσία μελτεμιών, οι θερμοκρασίες δεν παρουσίασαν μεγάλη πτώση.

«Τις τελευταίες 4 ημέρες, λόγω του ισχυρού μελτεμιού, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Έπειτα παραθέτει έναν χάρτη δίνει τις αποκλίσεις των μέγιστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου, όπου διακρίνουμε αποκλίσεις έως και 7 βαθμών υψηλότερες από τους μέσους όρους της δεκαετίας 2010-2019 (π.χ. στην Πάτρα, Μεγαλόπολη, Νευροκόπι).

Χάρτης

Αξιοσημείωτη είναι η απόκλιση έως και 13 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές το διήμερο 12-13 Ιουνίου, όπως επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος.

«Υπομονή.. σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα!», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Πόσο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες;

Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατη ανάρτηση, σχεδόν όλες τις ημέρες του μήνα οι θερμοκρασίες στη χώρα μας είναι σχεδόν παντού υψηλότερες των κανονικών τιμών. Τις τελευταίες 4 ημέρες, λόγω του ισχυρού μελτεμιού, οι μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις κανονικές τιμές σημειώνονται στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις αποκλίσεις των μέγιστων θερμοκρασιών την Τρίτη 25 Ιουνίου, όπου διακρίνουμε αποκλίσεις έως και 7 βαθμών υψηλότερες από τους μέσους όρους της δεκαετίας 2010-2019 (π.χ. στην Πάτρα, Μεγαλόπολη, Νευροκόπι). Αντιθέτως, στο Αιγαίο οι αποκλίσεις είναι ελαφρώς αρνητικές (π.χ. Τήνος, Πάρος) και κάπως έτσι θα κυλήσει η κατάσταση μέχρι το τέλος αυτού του πολύ ζεστού μήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα του μήνα (12-13 Ιουνίου) οι θετικές αποκλίσεις σε ορισμένες περιοχές είχαν φτάσει στους 12-13 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές.

Υπομονή… σε 6 μήνες έχουμε Χριστούγεννα!».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024