Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σίφνος: Υποστελεχωμένο το περιφερειακό ιατρείο – Έκκληση για ελικόπτερο στο νησί

Σίφνος: Υποστελεχωμένο το περιφερειακό ιατρείο – Έκκληση για ελικόπτερο στο νησί

«Δεν αντέχουν οι γιατροί» ανέφερε ο Γιώργος Γεωργούλης, Δημοτικός Σύμβουλος Σίφνου, σχετικά με την κατάσταση στο περιφερειακό ιατρείο.

Ο Γιώργος Γεωργούλης, Δημοτικός Σύμβουλος Σίφνου, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ελλείψεις στο περιφερειακό ιατρείο.

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας της υποστελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου τόνισε ο κ. Γεωργούλης.

Συγκεκριμένα, μίλησε για έλλειψη ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις αεροκομιδές των ασθενών από το νησί.

«Δυστυχώς  έχουμε μείνει με ένα γιατρό Γενικής Ιατρικής και με έναν αποσπασμένο ιδιωτικό γιατρό για να καλύψει τα ανάγκες, γιατί η θητεία της αγροτικού γιατρού έληξε και δεν έχει αναπληρωθεί. Έχουμε και μία παιδίατρο μετά από πιέσεις των δύο τελευταίων ετών.

«Και το πόδι του να σπάσει κάποιος, θα πρέπει να μεταβεί σε κάποιο μεγάλο κέντρο»

»Το Κέντρο Υγείας είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά έχουμε υποστελέχωση στις βασικές ιδιότητες. Το οργανόγραμμα έχει ένα γενικό γιατρό, δύο αγροτικούς, την παιδίατρο ενώ πριν αρκετά χρόνια υπήρχε μόνιμη μαία, καθαρίστρια και κατά καιρούς υπήρχαν γιατροί ειδικότητας. Και το πόδι του να σπάσει κάποιος, θα πρέπει να μεταβεί σε κάποιο μεγάλο κέντρο. Ακόμη και το ακτινολογικό μηχάνημα έχει χαλάσει και δεν έχει ανταποκριθεί  η 2η ΔΥΠε στην αντικατάστασή του».

Δεν αντέχουν οι γιατροί

Ο Γιώργος Γεωργούλης τόνισε πως οι γιατροί δεν αντέχουν σε αυτές τις συνθήκες εργασίας, ειδικά το καλοκαίρι που κάτοικοι και τουρίστες ξεπερνούν τους 15.000.

«Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 2.500 και το καλοκαίρι φτάνουμε πάνω από 15.000. Δυστυχώς οι γιατροί δεν αντέχουν. Και οι κάτοικοι ζητούν τα αυτονόητα, είναι πολίτες αυτής της χώρας. Δυστυχώς αισθανόμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Τα περισσότερα περιστατικά αντιμετωπίζονται με πλωτό μέσο με σύμβαση που έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας. Η κατάσταση αυτή είναι τριτοκοσμική. Δεν μπορεί εν έτη 2024 να μεταφέρεται ασθενής με καρδιακό επεισόδιο, με μία ψαρόβαρκα στο νοσοκομείο της Σύρου, που και αυτό είναι υποστελεχωμένο».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024