Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τα 5 λάθη που κάνετε στο σαλόνι σας και δείχνει ακατάστατο

Τα 5 λάθη που κάνετε στο σαλόνι σας και δείχνει ακατάστατο

Ανανεώστε το και μετατρέψτε το στο «καταφύγιό» σας.

Το σαλόνι είναι ο χώρος όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες της μέρας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ένα σημείο χαλάρωσης και αποφόρτισης.

Πώς θα γίνει, όμως, αυτό, όταν είναι υπερφορτωμένο με έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, που δε θυμάστε καν πώς βρέθηκαν εκεί; Κι εάν δεν το αντιλαμβάνεστε, θα βρείτε παρακάτω τα 5 κοινά λάθη που κάνετε και παραγεμίζετε το σαλόνι σας, και πώς θα τα διορθώσετε.

#1 Έχετε πολλά έπιπλα

Ένα συνηθισμένο λάθος όταν πρόκειται για τον σχεδιασμό των σαλονιών είναι η προσπάθεια να χωρέσουν πάρα πολλά μεγάλα και ογκώδη έπιπλα σε έναν χώρο.

Αυτό μπορεί τελικά να κάνει το σαλόνι σας να δείχνει υπερπλήρες και ακατάστατο, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να κάνετε ένα… edit. Αφαιρέστε τα περιττά έπιπλα από το σαλόνι και κρατήστε μόνο εκείνα που είναι λειτουργικά και ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του χώρου.

#2 Επιλέγετε ανοιχτά ράφια

Τα ανοιχτά ράφια έχουν γίνει βασικό στοιχείο διακόσμησης στα σπίτια πολλών ανθρώπων και για καλό λόγο. Αν επιμεληθούν σωστά, είναι ένα κομψό και φιλόξενο χαρακτηριστικό στο σαλόνι, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν σαν αποθηκευτικός χώρος -ωστόσο, η ζυγαριά μπορεί πολύ εύκολα να γείρει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η Emily Moss, ιδρύτρια της Emily Moss Designs, εξηγεί ότι τα ανοιχτά ράφια καταλήγουν να είναι συχνά ακατάστατα αποσπώντας την προσοχή μας από το σαλόνι. Τα ντουλάπια και τα καλάθια αποθήκευσης μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον συγκεκριμένο χώρο πιο τακτοποιημένο, οπότε προτιμήστε καλύτερα αυτά.

#3 Δεν αγοράζετε πολυχρηστικά έπιπλα

Καλό είναι να διαλέγετε πολυχρηστικά έπιπλα που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλούς σκοπούς, όπως ένα κάθισμα με μαξιλάρι που λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος όταν βγάζετε το μαξιλάρι ή ένα μεγάλο υφαντό καλάθι με καπάκι, μέσα στο οποίο μπορείτε να κρύψετε κουβέρτες ή παιχνίδια των παιδιών σας όταν έρχονται καλεσμένοι.

Αυτές οι λύσεις θα εξαλείψουν την ανάγκη να έχετε πολλές μεμονωμένες λύσεις αποθήκευσης, οι οποίες στη συνέχεια θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε ένα ακατάστατο σαλόνι.

Τα 5 λάθη που κάνετε στο σαλόνι σας και δείχνει ακατάστατο

#4 Παραφορτώνετε το coffee table

Τα σαλόνια είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιημένους χώρους στο σπίτι, επομένως μπορούν εύκολα να γίνουν σημείο συγκέντρωσης ρούχων, βιβλίων, κλειδιών, λευκών ειδών, κ. ά. Το να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν τη θέση τους μπορεί να σας αποτρέψει από το να πέσετε σε αυτό το ατόπημα.

Για παράδειγμα, είναι λάθος να αφήνετε το τραπεζάκι του σαλονιού σας να γεμίζει με χιλίων ειδών μικροαντικείμενα, από στυλό και χαρτί μέχρι υπολογιστές, καλώδια, σνακ και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Διατηρώντας το καθαρό ή απλώς έχοντας πάνω του ένα ή δύο μικρά είδη διακόσμησης θα κρατήσει το σαλόνι σας υπέροχο και κομψό.

#5 Δεν τοποθετείτε σωστά τα έπιπλα

Η διαμόρφωση των επίπλων σας είναι το κλειδί για ένα οργανωμένο και καθαρό σαλόνι. Λάβετε υπόψη τη ροή του δωματίου όταν τακτοποιείτε τα έπιπλα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ξεκάθαρα «μονοπάτια» που διευκολύνουν την εύκολη μετακίνηση από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς να πρέπει να πέσετε ή να περάσετε πάνω από κάποιο άλλο έπιπλο για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Το “less is more”, λοιπόν, αφορά και το σαλόνι, οπότε τα λιγότερα έπιπλα μπορούν πραγματικά να κάνουν το δωμάτιο πιο λειτουργικό κι ευρύχωρο.

Πηγή: GRACE

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024