Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αποσμητικό σπρέι ή roll-on; Ποιο σας ταιριάζει καλύτερα

Αποσμητικό σπρέι ή roll-on; Ποιο σας ταιριάζει καλύτερα

Εάν επιλέγετε το αποσμητικό σας μόνο βάσει αρώματος, τότε μπορεί να μην κάνετε την καλύτερη επιλογή!

Χειμώνα καλοκαίρι, το αποσμητικό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο βήμα της ρουτίνας για την φροντίδα της προσωπικής μας υγιεινής. Δεν προλαμβάνει απλώς τις δυσάρεστες οσμές της εφίδρωσης, αλλά ενισχύει το αίσθημα της καθαριότητας και της φρεσκάδας που έχουμε μετά το ντους, κάνοντάς το να διαρκεί για περισσότερο.

Για να λειτουργήσει όμως, σωστά και να αποδώσει τα μέγιστα θα πρέπει να έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο τύπο τόσο για την επιδερμίδα μας όσο και για τις ανάγκες μας, που μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον τρόπο ζωής.

Ποιο αποσμητικό μου ταιριάζει καλύτερα;

Για να σας βοηθήσουμε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, ετοιμάσαμε έναν σύντομο οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαφορετικές κατηγορίες αποσμητικών.

Θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε αποσμητικά ενώ θα το παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Και μην ξεχνάτε ότι τώρα απολαμβάνετε δωρεάν μεταφορικά σε Υγεία & Ομορφιά και Βιβλία.

Σπρέι, roll-on ή κρέμα;

Ενώ γνωρίζετε τις δύο πρώτες κατηγορίες αποσμητικών, πιθανότατα δεν έχετε εστιάσει τόσο στα αποσμητικά stick. Κάθε κατηγορία είναι διαφορετική με τα δικά της μοναδικά οφέλη.

Μπορείτε να βρείτε το ίδιο προϊόν και σε μορφή σπρέι ή roll-on για να το δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα.

Αντιιδρωτικό ή αποσμητικό;

Στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ο όρος «αποσμητικό» για όλα τα προϊόντα, όμως στην πραγματικότητα μπορούν να διακριθούν στα αντιιδρωτικά, που μπλοκάρουν τον ιδρώτα και χρειάζονται ώρα για να δράσουν και στα αποσμητικά, που κατά κύριο λόγο καταπολεμούν την δυσοσμία, χαρίζοντας την αίσθηση φρεσκάδας.

Για ευαίσθητη επιδερμίδα

Κοιτάξτε την μασχάλη σας, εάν δείτε ότι υπάρχουν σπυράκια τότε κατά πάσα πιθανότητα η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη και χρειάζεται ένα αποσμητικό χωρίς οινόπνευμα.

Δοκιμάστε αντί για roll-on, να χρησιμοποιήσετε το σπρέι για να αποφύγετε την τριβή. Εάν παρατηρήσετε ότι τα σπυράκια δεν υποχωρούν, τότε θα πρέπει να προσέξετε τα υφάσματα των ρούχων σας αλλά και τις συνήθειές σας, όπως τον τρόπο που ξυρίζεστε.

Για έντονη εφίδρωση

Εάν έχετε την τάση να ιδρώνετε πιο έντονα ή πιο συχνά, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να επιλέξετε ένα αποσμητικό που προσφέρει προστασία για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες.

Μπορείτε να βρείτε συνθέσεις που διαρκούν από 24 έως και 48 ώρες.

Αποσμητικός κρύσταλλος

Εάν αναζητάτε μια πιο φυσική επιλογή, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τον αποσμητικό κρύσταλλο, που αποτελεί φυσικό ορυκτό άλας σε στερεή ή υγρή μορφή. Εάν επιλέξετε τον κλασικό σταθερό, θα πρέπει να τον βρέξετε πριν την εφαρμογή του για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Δεν περιέχει οινόπνευμα, δυνατά χημικά και αρώματα ενώ συνήθως είναι και χωρίς αλουμίνιο.

Χωρίς αλουμίνιο

Εκτός από τον κρύσταλλο, υπάρχουν και άλλες αποσμητικά χωρίς αλουμίνιο. Ενώ δεν υπάρχουν επίσημες μελέτες, θεωρείται σαν μια πιο φυσική επιλογή που σέβεται την επιδερμίδα.

Τα περισσότερα βιολογικά αποσμητικά είναι χωρίς αλουμίνιο, όμως πλέον πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν λανσάρει τις δικές τους συνθέσεις χωρίς αλουμίνιο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024