Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεαματική ρύθμιση ασθενών με διαβήτη τύπου Ι με νέα συστήματα ινσουλίνης

Θεαματική ρύθμιση ασθενών με διαβήτη τύπου Ι με νέα συστήματα ινσουλίνης

Εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας του Diabetes Shop της Medtronic, όπου έχουν εκπαιδευθεί στις νέες τεχνολογίες, πάνω από 6.000 ασθενείς

Σύνθετη και όλο και πιο συχνή νόσο αποτελεί ο διαβήτης τύπου 1, που εμφανίζεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Σε περίπτωση ανεπαρκούς ρύθμισης, η νόσος μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλές επιπλοκές και σημαντική επιδείνωση της  ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτή.

Επανάσταση στη θεραπευτική προσέγγιση και διαχείριση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, έχει φέρει τα τελευταία χρόνια, η εισαγωγή και χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, και κυρίως των  αυτοματοποιημένων συστημάτων χορήγησης ινσουλίνης καθώς έχουν βελτιώσει θεαματικά τη γλυκαιμική ρύθμιση και έχουν αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο της ποιότητας ζωής των ασθενών αυτών.

Την ίδια στιγμή, η επαρκής και στοχευμένη εκπαίδευση των ασθενών, οι αναβαθμισμένες ιατρικές υπηρεσίες και η συμβολή της ευρύτερης θεραπευτικής ομάδας των επαγγελματιών υγείας και μη, είναι εξίσου καίριας σημασίας για την αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Τα παραπάνω τόνισε ο δρ Ευστράτιος Καρδαλάς, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Επ. Επιμελητής Β΄ στο Διαβητολογικό Κέντρο ‘Διονύσιος Ίκκος’ του Ευρωπαϊκού και Εθνικού Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων Ενδοκρινολογικών Νοσημάτων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων λειτουργίας του Diabetes Shop της Medtronic Hellas στο κέντρο της Αθήνας.

Το κέντρο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες, πάνω από 6.000 εκπαιδευόμενοι, ενώ έγιναν και πάνω από 250 εκπαιδεύσεις σε επαγγελματίες υγείας,

Από αριστερά: Αγγελική Κουτζαμπάση, Sr. Marketing & Education Specialist Medtronic, Δρ Ευστρ. Καρδαλάς, Επ. Επιμελητής Β΄ Διαβητολογικό Κέντρο ‘Διονύσιος Ίκκος’ -Ευαγγελισμός, Δημ. Νίκας, Διευθύνων Σύμβουλος Medtronic, Δρ Γιούλη Αργυρακοπούλου, Διευθ. Διαβητολογικής Μονάδας Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Γ. Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager Medtronic

Σε σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε από την εταιρεία, ο κ. Καρδαλάς, τόνισε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα την τελευταία 5ετία, αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας όσον αφορά τη πληρέστερη δυνατή ενημέρωση και την ιδανική θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

Κατά την 5ετή λειτουργία του Diabetes Shop της Medtronic Hellas, επισκέφθηκαν το κέντρο περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες, πάνω από 6.000 εκπαιδευόμενοι, ενώ έγιναν και πάνω από 250 εκπαιδεύσεις σε επαγγελματίες υγείας, επιβεβαιώνοντας τον ουσιαστικό ρόλο του στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον ουσιαστικό ρόλο του Diabetes Shop ως σημείου αναφοράς, για την ενημέρωση και την παροχής γνώσης γύρω από το Διαβήτη και τις λύσεις τεχνολογίας της Medtronic Diabetes.

«Το 2019 ανοίξαμε τις πόρτες του 1ου Medtronic Diabetes Shop στον Πύργο Αθηνών με την πεποίθηση πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και την επιθυμία να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Πέντε χρόνια μετά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί πετύχαμε αυτόν το στόχο στον απόλυτο βαθμό και έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το μέλλον», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Medtronic Hellas Δημήτρης Νίκας.

Ο επικεφαλής του τμήματος Διαβήτη της Medtronic Γιάννης Γαβριατόπουλος, δήλωσε πως το Diabetes Shop αποτελεί ίσως την πιο σημαντική ανθρωποκεντρική επένδυση της Medtronic Diabetes και στάθηκε στη μελλοντική προοπτική του Diabetes Shop επισημαίνοντας την πρόθεση του να ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε άτομο που θέλει να παρακολουθήσει καλύτερα τον μεταβολισμό του.

Η Διευθύντρια της Διαβητολογικής Μονάδας του Ιατρικού Κέντρου  Δρ Γιούλη Α. Αργυρακοπούλου, μιλώντας κατά την εκδήλωση ανέφερε ότι: «Οι τεχνολογικές λύσεις είναι αναμφίβολα αναγκαίες στη διαχείριση του διαβήτη βελτιώνοντας σημαντικά τη γλυκαιμική ρύθμιση και απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη. Η Medtronic έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία στην παροχή εξαιρετικά προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών, αναγνώρισε αμέσως την ανάγκη για πολύ καλή εκπαίδευση, ενημέρωση και υποστήριξη των ανθρώπων με διαβήτη αλλά και των επαγγελματιών υγείας που εμπλεκόμαστε ουσιαστικά σε αυτό. Είναι επιτακτικό να λειτουργούμε ομαδικά για τη βέλτιστη διαχείριση της πολυδιάστατης αυτής νόσου και είναι ξεκάθαρο πως η συμβολή του Diabetes Shop τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά σημαντική».

Στην εκδήλωση, ασθενείς με διαβήτη μίλησαν για την ευκολία πρόσβασης, την αμεσότητα της εξυπηρέτησης, αλλά και τη σημασία της πληροφόρησης και της εκπαίδευσης που παρέχεται από το Diabetes Shop για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της ασθένειάς τους σε καθημερινή βάση και κατ’ επέκταση για μεγαλύτερη ελευθερία και καλύτερη υγεία.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024