Ναι, το dry shampoo είναι σωτήριο, αλλά μερικές φορές μπορεί να κάνει τα μαλλιά ξηρά ή να αφήσει λευκά χνούδια πάνω στο τριχωτό της κεφαλής, προδίδοντας έτσι ότι το χρησιμοποιήσαμε.

Η κορυφαία YouTuber και makeup artist, Tati Westbrook, όμως, έχει ένα νέο hack για εσάς, που περιλαμβάνει το micellar water.

Το βίντεο της διάσημης YouTuber, που δημοσιεύτηκε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2023 και βλέπουμε το micellar water να παίρνει τον ρόλο του dry shampoo, άρχισε να κάνει ξανά τον γύρο του TikTok πρόσφατα και ο κόσμος το λάτρεψε, με τα σχόλια όσων το έχουν δει ή δοκιμάσει το κόλπο να είναι διθυραμβικά.

Ξανασυστήνεται

Το micellar water, το οποίο χρησιμοποιούμε κυρίως ως προϊόν ντεμακιγιάζ, ξανασυστήνεται, και όλοι στο διαδίκτυο μιλάνε για το προσόν του να ρυθμίζει ακόμη και τη λιπαρότητα.

Αποτελείται από «μικκύλια» που είναι μικροσκοπικές «μπάλες καθαρισμού», οι οποίες επιπλέουν στο νερό. Αυτά τα μικύλλια έλκουν τους ρύπους και τη λιπαρότητα σαν μαγνήτης και τους «παγιδεύουν» περικλείοντάς τους μέσα σε μια σφαίρα. Έτσι, επιτρέπουν την απομάκρυνσή τους από την επιφάνεια της επιδερμίδας με αποτελεσματικό αλλά και ήπιο τρόπο. Είναι, λοιπόν, λογικό το micellar water να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τον καθαρισμό των μαλλιών όσο και για τον περιορισμό της λιπαρότητας.

Στο σχετικό βίντεο, βλέπουμε τη Tati Westbrook να χρησιμοποιεί micellar water αντί για dry shampoo, για να φρεσκάρει τα μαλλιά της στις bad hair days της -και ειδικά μετά το γυμναστήριο!

Η διάσημη YouTuber τονίζει ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα νερό micellaire το οποίο να είναι oil-free ή/και να προορίζεται για τη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας, προκειμένου να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε -η ίδια επιλέγει το Bioderma Sébium Cleansing Micellar Water for Blemish-Prone Skin για αυτήν τη μέθοδο.

Το απλώνει στις ρίζες και τη γραμμή των μαλλιών -όπου συγκεντρώνεται η περισσότερη λιπαρότητα- με ένα βαμβάκι ή με ένα βαποριζατέρ. Στη συνέχεια, παίρνει  ένα πιστολάκι και στεγνώνει καλά τα σημεία, δουλεύοντάς τα ταυτόχρονα με μια στρογγυλή βούρτσα.

Μόλις τελειώσετε, θα δείτε αμέσως πως τα μαλλιά σας θα δείχνουν σαν φρεσκολουσμένα, ενώ δεν είναι, και κανείς δε θα ξέρει τι χρησιμοποιήσατε -εκτός κι αν έχει ήδη δει το βίντεο!

Εσείς θα το δοκιμάσετε;

Πηγή: VITA