Το ντεμακιγιάζ δεν πρέπει να λείπει από τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Τι γίνεται, όμως, όταν ενώ είστε έτοιμη να ξεκινήσετε τη διαδικασία, συνειδητοποιείτε ότι το micellar water ή το cleansing balm σας τελείωσε; Πριν βιαστείτε να πάτε για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείτε, γυρίστε πίσω στο μπάνιο και δοκιμάστε μία από τις λύσεις SOS που προτείνουν οι makeup artists και που αντικαθιστούν με αξιώσεις τις εξειδικευμένες συνθέσεις ντεμακιγιάζ.

#1

Ελαιόλαδο

Βρέξτε πρώτα ένα cotton pad με λίγο νερό και στη συνέχεια ρίξτε πάνω του ελαιόλαδο. Πιέστε απαλά το βαμβάκι στα μάτια σας χωρίς να τα τρίβετε, για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ  -οι makeup artists υπόσχονται ότι η μάσκαρα θα απομακρυνθεί σε χρόνο dt. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το ελαιόλαδο είναι ένα αγνό, μη επεξεργασμένο έλαιο, που δε θα σας δημιουργήσει σπυράκια, ενώ κάνει το δέρμα πολύ απαλό.

#2

Λάδι καρύδας

Εάν δεν έχετε ελαιόλαδο ή απλώς δε θέλετε να το σπαταλήσετε για το ντεμακιγιάζ σας, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε αγνό λάδι καρύδας, που το τροπικό του άρωμα θα σας βάλει και σε καλοκαιρινό mood. Απλώς να έχετε υπόψη ότι το coconut oil είναι ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες, οπότε καλό είναι να το αποφύγετε εάν έχετε λιπαρό ή ακνεϊκό δέρμα, καθώς μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να εμφανιστούν σπυράκια.

#3

Jojoba oil

Το έλαιο jojoba απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους από την επιδερμίδα χωρίς όμως να την «απογυμνώνει» από τα φυσικά της έλαια. Δε φράσσει τους πόρους και είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος.

#4

Αλόη

Κατάλληλη για ευαίσθητα δέρματα, η αλόη μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά το ελαφρύ μακιγιάζ – εάν έχετε χρησιμοποιήσει αδιάβροχες φόρμουλες, όμως, πιθανότατα να μη λειτουργήσει. Απλώς εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα αλόης σε ένα cotton pad ή στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο μέχρι να «διαλυθεί» όλο το μακιγιάζ. Ξεπλύνετε πολύ καλά με νερό.

Πηγή: Vita