Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών: Χρειαζόμαστε πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και αλληλεγγύη

Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών: Χρειαζόμαστε πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και αλληλεγγύη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετέχει στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες συμμετείχε σήμερα (27/6) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε πολύ μεγάλες περιπέτειες: η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή».

Στήριξη στον Αντόνιο Κόστα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Αυτές οι περιπέτειες πρέπει να μας κάνουν σοφότερους και να επιλέξουμε πρόσωπα με επάρκεια για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, κ. Αντόνιο Κόστα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς σήμερα οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν και επίσημα στα πρόσωπα που θα πάρουν το «τιμόνι» των κορυφαίων οργάνων της Ένωσης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως χρειαζόμαστε πολιτικές «για περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη αλληλεγγύη, που θα στηρίξουν τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η στεγαστική κρίση που πλήττει τις νεότερες γενιές, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα. Ζητήματα κορυφαία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της περιφέρειας. Αλλά και ένα ταμείο ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας, που θα επαναπατρίσει επενδύσεις από τρίτα κράτη στην Ευρώπη για περισσότερη ανταγωνιστικότητα και καλύτερες θέσεις εργασίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε εξαρχής εκφράσει την στήριξή του στον σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας πως είναι μια επιλογή «που θα φέρει πολιτική ισορροπία, θα αποκλείσει τη συνεργασία των άλλων κομμάτων με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά και θα δώσει πνοή σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης και κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε επιτέλους οι λαοί της Ευρώπης να πάνε σε μία νέα εποχή σύγκλισης μεταξύ των κρατών βορρά και νότου, αλλά και μείωσης των μεγάλων ανισοτήτων που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024