Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου - Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν

Οι δράστες πέταξαν μολότοφ στη σκοπιά που βρίσκεται έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

«Οι δράστες της  επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» είπε στον Σκάι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανέφερε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις.

«Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Ανέφερε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταδρομική επίθεση που έκαναν άγνωστοι στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, τα ξημερώματα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η επίθεση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στου Παπάγου, με τους δράστες να πετούν μολότοφ στη σκοπιά που βρίσκεται έξω από το σπίτι της κυρίας Κλάπα.

«Εδώ φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι σε βάρος της οικίας. Ουσιαστικά ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση σε βάρος της οικίας ή της προέδρου», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού (…) Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλά ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα».

«Ήθελαν να τον κάψουν ζωντανό μέσα στο όχημα. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού», πρόσθεσε η κυρία Δημογλίδου.

Για τις κάμερες

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο μεταξύ αναφέρθηκε και στα σχέδια για τοποθέτηση καμερών. Ερωτηθείς σχετικά  είπε ότι δεν υπάρχει καμεροφοβία.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόταση της αστυνομίας προκείμενου σε συνεργασία κυβέρνησης με την περιφέρεια και τους δήμους να αποφασισθεί πού θα μπουν.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για τις κάμερες σώματος σε αστυνομικούς που επιχειρούν καθημερινά.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024