Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Θέμα μη επανεκλογής Σακελλαροπούλου από «γαλάζιους» βουλευτές - «Βόμβα» από Βλάχο

ΝΔ: Θέμα μη επανεκλογής Σακελλαροπούλου από «γαλάζιους» βουλευτές – «Βόμβα» από Βλάχο

Ηχηρές ενστάσεις σχετικά με την επανεκλογή της Κ. Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας από μεγάλη μερίδα «γαλάζιων» βουλευτών στην εκρηκτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ζητήματα ιδεολογικού προσανατολισμού του κόμματος, επαναπροσέγγισης του παραδοσιακού ακροατηρίου της Ν.Δ. αλλά και θέμα Σακελλαροπούλου, έθεσαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατά τις τοποθετήσεις τους στην πολύωρη και εκρηκτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο «αέρας» υπεροχής του 41% που έλαβε η Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2023 εξανεμίστηκε ένα χρόνο μετά με το κόμμα της Πειραιώς να βλέπει το ποσοστό του να προσγειώνεται ανώμαλα στο 28%, μετά τις ευρωκάλπες.

Το 41% έγινε 28% και η γκρίνια στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν κρύβεται πλέον

Η περίοδος «περισυλλογής» έλαβε τέλος πριν ξεκινήσουν τα μπάνια του λαού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό ενώπιον των «γαλάζιων» βουλευτών σε μια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε μετά από μια «πολύ εξαντλητική αλλά ουσιαστική συζήτηση, με καλή διάθεση», όπως είπε.

Το κλίμα πάντως υπήρξε ιδιαίτερα βαρύ αφού αρκετοί από τους βουλευτές που έλαβαν το λόγο εξέφρασαν καρφιά προς την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης αλλά και του ιδεολογικού στίγματος του κόμματος.

Στις παρεμβάσεις τους κάποιοι από τους βουλευτές έθεσαν θέμα σύσφιξης σχέσεων με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, κάποιοι θέμα πολιτικού αποπροσανατολισμού.

Θέμα επανεκλογής της Προέδρου της Δημοκρατίας

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρέθηκαν και το νομοσχέδιο για ισότητα στον πολιτικό γάμο, η οικονομία και τα αγροτικά θέματα αλλά και το θέμα της επανεκλογής της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η θητεία της λήγει στις 13 Μαρτίου του 2025, που σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να συγκαλέσει την Ολομέλεια για την ειδική αυτή συνεδρίαση το αργότερο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα να πάρει τις αποφάσεις του. Αν θα υποστηρίξει την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ή αν θα ρίξει ένα νέο όνομα στο τραπέζι.

Σίγουρα η απόφαση δεν θα είναι εύκολη και αυτό φάνηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. καθώς τις ενστάσεις τους σχετικά με την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διατύπωσαν περί των 25 «γαλάζιων» βουλευτών.

Αυτός όμως που ταρακούνησε τα νερά ήταν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βλαχος. «Μην με θεωρείτε δεδομένο στην ψηφοφορία για ΠτΔ», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε συνεχίζοντας σε κριτικό ύφος: «Δεν ξανά ψηφίζω τίποτα που δεν θα μου το εξηγήσουν».

Ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης υπογράμμισε πως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από το κυβερνών κόμμα.

Καραμανλής ή Σαμαράς

Θέμα Σακελλαροπούλου είχε ανοίξει (ACTION24) την Τρίτη (25/06) και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης ανοίγοντας τον χορό της ονοματολογία, τασσόμενος υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή ή του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη συνεδρίαση της ΚΟ η πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με τη σπίθα να έχει ανάψει και να απομένει να φανεί αν θα υπάρξει φωτιά είναι κρίσιμο να υπενθυμίσουμε πως μετά την αναθεώρηση του 2019, η Βουλή δεν διαλύεται αν ο υποψήφιος ΠτΔ δεν λάβει στην τρίτη ψηφοφορία τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, και δεν προκηρύσσονται εκλογές. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναδεικνύεται όποιος/α συγκεντρώσει στην τέταρτη ψηφοφορία την απόλυτη πλειοψηφία, 151 ψήφους. Αν ούτε αυτό γίνει κατορθωτό, τότε στην πέμπτη και τελευταία ψηφοφορία αρκεί η σχετική πλειοψηφία, κάτω από 151 βουλευτές, χωρίς να ορίζεται κατώτερο όριο.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024