Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Δούκας: Την Κυριακή οι ανακοινώσεις - Στήριξα τον Ανδρουλάκη αλλά η φιλία δεν είναι δουλεία

Χάρης Δούκας: Την Κυριακή οι ανακοινώσεις – Στήριξα τον Ανδρουλάκη αλλά η φιλία δεν είναι δουλεία

Ο Χάρης Δούκας θα ανοίξει - και επίσημα - τα «χαρτιά» του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Έχουμε την Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή και εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου και το σχέδιο για το χώρο και, βεβαίως, και τη χώρα. Πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία, και στα όργανα είναι το καλύτερο σημείο για να το ανακοινώσω. Θα ακούσουμε και την εισήγηση του προέδρου και θα ανακοινώσουμε και εμείς τις αποφάσεις μας στην Κεντρική Επιτροπή», σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και νομίζω τον στήριξα κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία»

Ανέφερε ότι στόχος του είναι να γίνει «ξανά το ΠΑΣΟΚ η δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αλλαγών και αξιών, που θα κυβερνήσει τη χώρα» και να είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Ο Χάρης Δούκας μίλησε και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «έκανε πολύ σημαντική δουλειά, ωστόσο δεν πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε πως «από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει», τόνισε αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας στην Κεντροαριστερά και σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που θα μπορούσε να δημιουργήσει τις βάσεις για τη μεγάλη, ευρεία κεντροαριστερή παράταξη».

«Δεν θα αφήσω το Δήμο της Αθήνας»

Μιλώντας για την χρονική συγκυρία στην οποία αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως «ο χώρος μου και η χώρα μου δεν έχει χρόνο».

Σχετικά με το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι επιθυμεί ένα «ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ευρύτερων πολιτικών συγκλίσεων έφερε ως παράδειγμα τα όσα επιτεύχθηκαν στον Δήμο της Αθήνας, σημειώνοντας ότι «στον Δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους», καθώς και ότι «οι συγκλίσεις έγιναν όχι σε επίπεδο κορυφής, αλλά σε επίπεδο γειτονιάς».

«Σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας», επανέλαβε ο Χάρης Δούκας.

Ερωτηθείς για το εάν θα είναι εφικτό να συνδυαστεί ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με εκείνον του δημάρχου Αθηναίων, απάντησε πως «είναι δυο ρόλοι συμπληρωματικοί. Ενισχύεται ο ρόλος και ο θεσμός» και τόνισε πως το κρίσιμο είναι «τι κάνεις για τους πολίτες και τα προβλήματά τους».

Απαντώντας, τέλος, στις επικρίσεις που δέχεται ότι «πρόδωσε» τον Νίκο Ανδρουλάκη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και νομίζω τον στήριξα κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία. Η φιλία προϋποθέτει ελευθερία. Έχω ηθική υποχρέωση να λέω και να κάνω αυτό που είναι καλό για τον χώρο και τη χώρα».

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Καθαρές λύσεις, εκλογές το 2024

Στον απόηχο των δηλώσεων Δούκα, πηγές του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν ότι θα διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές εντός του 2024.

«Καθαρές λύσεις, εκλογές το 2024. Όχι, χαμένος χρόνος, όχι δυαρχίες», ξεκαθαρίζουν σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης, δεν είναι φτωχός συγγενής του πολιτικού συστήματος αλλά πρωταγωνιστεί. Εκεί που υπήρχε συζήτηση ότι θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πρωταγωνιστής και επέφερε καίρια πλήγματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», τονίζουν.

Και υπογραμμίζουν ότι «υπάρχει ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, να είναι το ΠΑΣΟΚ εγγυητής και πρωταγωνιστής των διαδικασιών. Όλα στο προσκήνιο».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024