Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μπαχάμες – Ελλάδα 75-102: Κατοστάρα η Εθνική στην επανεμφάνιση του Γιάννη

Μπαχάμες – Ελλάδα 75-102: Κατοστάρα η Εθνική στην επανεμφάνιση του Γιάννη

Η Ελλάδα, σε μία εξαιρετική εμφάνιση κυρίως επιθετικά, διέλυσε τις Μπαχάμες με 102-75, κατέκτησε το Τουρνουά Ακρόπολις και έδειξε πολύ θετικά δείγματα στην πρόβα τζενεράλε εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά

Η Ελλάδα είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ κόντρα στις Μπαχάμες, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να νικάει άνετα με σκορ 102-75 και να κάνει το 2/2 στο Τουρνουά Ακρόπολις, κατακτώντας τη διοργάνωση που διεξήχθη στο ΣΕΦ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, προσφέροντας θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ, έχοντας δύο σερί καρφώματα για το 8-9. Με τα σημαντικά καλάθια των Παπανικολάου, Μήτογλου, αλλά και ένα τρίποντο του Τολιόπουλου η διαφορά έπιασε διψήφια επίπεδα (12-23). Οι βολές του Μήτογλου και το τρίποντο του Γουόκαπ διαμόρφωσαν το σκορ στο 28-15 υπέρ της Εθνικής μας, στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Δεν άλλαξε κάτι δραματικά στη β’ περίοδο, με την Ελλάδα να συνεχίζει να είναι το ίδιο εύστοχη στην επίθεση και να κρατάει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει με 34-46.

Τα στοιχεία που έδειξε η Εθνική μας ομάδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά και ελπιδοφόρα εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά. Συγκεκριμένα, είχαμε πολύ καλή επιθετική εικόνα, με τα 11/15 σουτ να είναι ενδεικτικά της ευστοχίας μας, με τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να είναι φοβερή και στο δημιουργικό κομμάτι μετρώντας 16 ασίστ. Καλή εικόνα και στην άμυνα, αλλά είναι ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι διεθνείς μας πήραν περισσότερα σουτ και τα τρίποντα έπεσαν… βροχή! Με τα σερί σουτ των Γουόκαπ, Μήτογλου και Παπανικολάου πίσω από τη γραμμή των 6.75 η διαφορά «εκτοξεύτηκε» σε δυσθεώρητα ύψη, φτάνοντας στο +22 (43-65) στο 25′. Η Ελλάδα διαχειρίστηκε μέχρι τέλους το ματς, με τη διαφορά να μην πέφτει ποτέ ξανά κάτω από τους 20 πόντους, με το τελικό 102-75 να μην χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024