Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ο Λίβανος θα επιστρέψει στη λίθινη εποχή, αν ξεσπάσει πόλεμος με τη Χεζμπολάχ, λέει ο Γκάλαντ

Ισραήλ: Ο Λίβανος θα επιστρέψει στη λίθινη εποχή, αν ξεσπάσει πόλεμος με τη Χεζμπολάχ, λέει ο Γκάλαντ

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ απείλησε τον Λίβανο με επιστροφή στη λίθινη εποχή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνησή του προτιμά την εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Violeta Santos Moura) προειδοποίησε εκ νέου ότι, εάν ξεσπάσει πόλεμος με τη Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός είναι ικανός να προκαλέσει στον Λίβανο τέτοια καταστροφή που θα οδηγήσει τη γειτονική χώρα πίσω «στη λίθινη εποχή».

Σχεδόν καθημερινά σημειώνονται εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Γκάλαντ επέμεινε πάντως ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου προτιμά την εξεύρεση διπλωματικής λύσης για τη διευθέτηση της κρίσης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας ανέφερε επίσης πως κατά τις επαφές που είχε με κορυφαίους αμερικανούς αξιωματούχους, συζητήθηκαν προτάσεις για τη διακυβέρνηση της μεταπολεμικής Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μια «μακρά και περίπλοκη διαδικασία», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Σκηνικό αποκάλυψης»

Ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι ανησυχεί για πιθανή εξάπλωση του πολέμου της Γάζας σ’ όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Οχθης.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι μια εξάπλωση στον Λίβανο θ’ αποτελέσει «ενδεχομένως ένα σκηνικό αποκάλυψης». Οι ενδεχόμενες συνέπειες είναι «απρόβλεπτες», πρόσθεσε.

Μια σύγκρουση που θα εμπλέκει τον Λίβανο, «θα φθάσει στη Συρία… θα φθάσει και στα άλλα» εδάφη της περιοχής, είπε.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024