Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: «Tρομακτική η δήλωση του Ισραήλ ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στη Γάζα»

Λαβρόφ: «Tρομακτική η δήλωση του Ισραήλ ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στη Γάζα»

Η Μόσχα ελπίζει ότι το Ισραήλ θα ακούσει τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τρομακτική τη δήλωση Ισραηλινού αξιωματούχου ότι στη Γάζα δεν υπάρχουν άμαχοι και ότι όλοι είναι τρομοκράτες εκεί από την ηλικία των τριών ετών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο 10ο διεθνές ακαδημαϊκό και εμπειρογνωμόνων φόρουμ Primakov Readings, ο Λαβρόφ επέστησε την προσοχή “στην τραγωδία που παρατηρείται στη Γάζα και στο έδαφος της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής”.

«Ήμουν πολύ ανήσυχος»

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η Μόσχα “καταδίκασε» σε αμέσως την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 και τάχθηκε κατηγορηματικά κατά των μεθόδων που επέλεξε η ισραηλινή ηγεσία για την καταπολέμηση των τρομοκρατών, παραβιάζοντας έτσι όλους τους δυνατούς κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου“.

“Ήμουν πολύ ανήσυχος όταν το Ισραήλ και οι ηγέτες του άρχισαν να υποστηρίζουν ότι αυτές οι μέθοδοι είναι απολύτως δικαιολογημένες”, δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Αυτά είναι τρομερά λόγια»

Αναφέρθηκε επίσης σε έναν Ισραηλινό αξιωματούχο ο οποίος, όταν η παγκόσμια κοινότητα ζήτησε να μην πληγούν οι άμαχοι στη Γάζα, είπε κάτι σαν “δεν υπάρχουν άμαχοι εκεί, είναι όλοι τρομοκράτες που ξεκινούν από την ηλικία των τριών ετών”.

“Αυτά είναι τρομερά λόγια”, τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Η Μόσχα ελπίζει ότι το Ισραήλ θα ακούσει τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024