Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στο μυαλό της ανακρίτριας: Πώς να καταλάβεις πως σου λένε ψέματα

Στο μυαλό της ανακρίτριας: Πώς να καταλάβεις πως σου λένε ψέματα

Ο οδηγός 3 βημάτων μιας πρώην μυστικής πράκτορα ελληνικής καταγωγής για να καταλάβετε αμέσως αν κάποιος σας λέει ψέματα.

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου θέλετε να ξέρετε αν κάποιος σας λέει ψέματα; Λοιπόν, είναι πιο εύκολο να το καταλάβετε απ’ ό,τι νομίζετε.

Μια πρώην ειδική πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ αποκάλυψε πώς να καταλάβετε αν κάποιος λέει ψέματα και η εμπειρία της θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη μια μέρα.

H πρώην μυστική πράκτορας έχει εξελιχθεί ανάμεσα σε κάτι από life coach και άτομο που δίνει συμβουλές για το «πως να γίνετε πράκτορας στην προσωπική σας ζωή». Έχει λογαριασμούς στα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα και έχει βγάλει μάλιστα βιβλίο στα αγγλικά, αλλά έκανε το άνοιγμα να το εκδώσει και στα ελληνικά.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος λέει ψέματα

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του podcast Diary of a CEO του Steven Bartlett, η Evy Poumpouras δήλωσε ότι υπάρχουν τρία βήματα για να καταλάβετε αν κάποιος σας λέει ψέματα.

Πρώτα προτεραιοποιεί την διαίσθηση. Καλεί να «εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας. Αν αισθάνεστε ότι κάποιος λέει ψέματα, πιθανότατα λέει ψέματα. Το μυαλό σας είναι πιο έξυπνο από ό,τι νομίζετε!Νομίζω ότι η διαίσθηση είναι ένα τεράστιο πράγμα και την απορρίπτουμε», είπε. Η διαίσθηση είναι η φυσική ικανότητα να γνωρίζεις κάτι χωρίς καμία απόδειξη ή στοιχείο. Είναι ένα συναίσθημα που ενστικτωδώς έχετε στο ένστικτό σας.

Στοιχείο δεύτερο που μπορεί να αποκαλύψει ένα ψέμα είναι η γλώσσα του σώματος. «Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να εξετάσετε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι. Αν λένε ψέματα, θα σας το δείξουν με τη γλώσσα του σώματός τους. Η πρώην ειδική πράκτορας εξήγησε ότι «δημιουργούμε βασικές γραμμές για τους ανθρώπους», δηλαδή πώς τείνουν να συμπεριφέρονται τις περισσότερες φορές.

«Αν κάποιος ξεφεύγει από αυτή τη βασική γραμμή, ξέρεις ότι κάτι συμβαίνει. Για παράδειγμα, αν συνήθως χρησιμοποιεί οπτική επαφή αλλά ξαφνικά κοιτάζει προς τα κάτω». Προσοχή: Η γλώσσα του σώματος όμως έχει διαφορετικό «λεξιλόγιο», που καθορίζεται από την χώρα καταγωγής του κάθε ατόμου καθώς αλλάζουν και οι κινήσεις.

Η περιέργεια…«έδωσε» τη γάτα

Μόλις αλλάξει η κύρια συμπεριφορά κάποιου, «γίνεστε περίεργοι για το τι κρύβει, και είναι σημαντικό να ενεργήσετε με βάση αυτή την περιέργεια. Πρέπει να έρθετε με καλές ερωτήσεις παρακολούθησης, οι οποίες θα βάλουν το άτομο σε ένταση και θα σας δείξουν ότι λέει ψέματα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν κάτι, το καταγράφουν και το αφήνουν να περάσει. Δεν συνεχίζουν με άλλη ερώτηση και άλλη ερώτηση», δήλωσε η Poumpouras.

Η Evy Poumpouras ήταν ειδική πράκτορας, εξεταστής πολυγράφου και ανακρίτρια στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για 12 χρόνια, από το 2000 έως το 2012. Έχει εμπειρία στην εθνική ασφάλεια, την επιβολή του νόμου, το έγκλημα και την ανθρώπινη συμπεριφορά και τώρα είναι τηλεοπτική προσωπικότητα, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Μετά την αποχώρησή της από τις μυστικές υπηρεσίες, η Poumpouras απέκτησε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία από το Columbia University Graduate School of Journalism. Το 2020, η Poumpouras συνέγραψε τα απομνημονεύματα Becoming Bulletproof. Είναι δημοσιογράφος και συμπαρουσιάστρια της τηλεοπτικής σειράς Bravo, Spy Games. Είναι επίκουρη καθηγήτρια ποινικής δικαιοσύνης και εγκληματολογίας στο City University της Νέας Υόρκης.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024