Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Χτύπημα καλά σχεδιασμένο με ισχυρό συμβολισμό

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Χτύπημα καλά σχεδιασμένο με ισχυρό συμβολισμό

Οι κουκουλοφόροι που πέταξαν μολότοφ κατά του αστυνομικού φρουρού φαίνεται ότι ήταν καλά προετοιμασμένοι.

Έντονο προβληματισμό στην λεωφόρο Κατεχάκη έχει προκαλέσει το χτύπημα που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα στου Παπάγου.

Η καταδρομική επίθεση και η ρίψη μολότοφ εναντίον του αστυνομικού που εκτελούσε χρέη φρουρού φανέρωσε αδυναμίες στον τρόπο φύλαξης στόχων υψηλού κινδύνου, με τους αστυνομικούς που εκτελούν τέτοιες υπηρεσίες να τονίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις.

«Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της χθεσινής ανακοίνωσης όπου καταγγείλαμε ξανά την ακατανόητη ολιγωρία της πολιτείας στο μείζον ζήτημα της θωράκισης του αστυνομικού προσωπικού, ένας απροστάτευτος συνάδελφός μας έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου δέχθηκε απόπειρα δολοφονίας με βόμβες μολότοφ, ενώ ήταν σκοπός – μόνος σε όχημα, όπως και ο Νεκτάριος Σάββας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και προσθέτει ότι «αυτή τη φορά, ο συνάδελφός μας στάθηκε ευτυχώς τυχερός, αφού πρόλαβε και βγήκε ζωντανός από το φλεγόμενο όχημα, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα».

Η ΠΟΑΣΥ υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους σκοπιές είναι «εγκληματικές», ζητώντας από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να μην είναι «κολλημένη σε παρωχημένες και άκρως επικίνδυνες αστυνομικές πρακτικές».

Καλά σχεδιασμένο χτύπημα

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, εκτιμούν ότι η καταδρομική επίθεση ήταν καλά προσχεδιασμένη.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δράστες ήταν περίπου 10 στον αριθμό, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και προσέγγισαν το σημείο πεζή.

Παράλληλα, κατάφεραν να διαφύγουν άμεσα από την περιοχή, μιας και οι όποιες προσαγωγές έγιναν στη συνέχεια από τους αστυνομικούς να μην έχουν σχέση με την υπόθεση.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, που να βοήθησε στη διαφυγή των δραστών πιθανόν με κάποιο όχημα.

Για το λόγο αυτό, η Αντιτρομοκρατική ερευνά καρέ – καρέ τα πλάνα από τις κάμερες τόσο στην οικία της κυρίας Κλάπα, όσο και από τη γύρω περιοχή προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία για τους δράστες.

Θα γίνει ανάληψη ευθύνης;

Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, το επόμενο βήμα των δραστών είναι η ανάρτηση κάποιου κειμένου για την ανάληψη του χτυπήματος, με την Ελληνική Αστυνομία να εκτιμά ότι θα έχει να κάνει με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης το τελευταίο διάστημα.

Με την ανάληψη ευθύνης για ένα τέτοιο χτύπημα, ενδεχομένως να θελήσουν να δείξουν ότι έχουν μεγάλη ισχύ και μπορούν να «προσπεράσουν» κάθε σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, η δικογραφία που σχηματίζεται από την Αντιτρομοκρατική περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024