Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον 45χρονο για ενδοοικογενειακή βία

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον 45χρονο για ενδοοικογενειακή βία

Στον κατηγορούμενο δημοσιογράφο της ΕΡΤ επιβλήθηκαν και περιοριστικοί όροι για την προστασία της παθούσας.

Φυλάκιση 12 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της συντρόφου του.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την προστασία της παθούσας, που είναι η μη προσέγγιση και η απαγόρευση επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

«Με χαστούκισε, με έσπρωξε και με τράβηξε από τα μαλλιά. Πήγα στο ΚΑΤ και άρχισε να μου στέλνει υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο»

Ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει, όταν παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές, να γίνει ποινική διαμεσολάβηση, ωστόσο αυτό δεν προχώρησε.

Η σύντροφός του, επίσης, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ κατήγγειλε ότι την χτύπησε και την έστειλε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής (23/6), αλλά η καταγγελία έγινε την Τετάρτη (26/6) από τη δημοσιογράφο στη ΓΑΔΑ και ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Παρούσες στη δίκη και η νυν και η εν διαστάσει σύντροφος του δημοσιογράφου που τον έχουν καταγγείλει.

Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες σύντροφος του και δημοσιογράφος δήλωσε και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο δικαστήριο με την υπεράσπιση να ζητά την αποβολή της, αίτημα που απορρίφθηκε.

Στη δίκη κατέθεσαν και οι δύο καταγγέλλουσες ενώ ο δημοσιογράφος είπε στην απολογία του «και την προηγούμενη ημέρα έκανα ρεπορτάζ για την ενδοοικογενειακή βία.

Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος.

Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας.»

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ένοχη του δημοσιογράφου όπως κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε το σκηνικό τρόμου που έζησε στο σπίτι της το βράδυ της Κυριακής στην κατάθεση της.

«Είδα δύο φωτογραφίες που είχε στείλει η εν διαστάσει η σύζυγος του με τα παιδιά του. Ξεκίνησε μία συζήτηση για το που πάει αυτή η σχέση. Του ζήτησα να χωρίσουμε ότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση. Πολλές φορές είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση και συζήτηση.

Εφόσον με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου προκάλεσε αμυχή κάτω από μύτη, μου έριχνε χαστούκια με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο, και αυτί, ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε και μαλλιά, έβαλα πάγο στο πρόσωπο μου. Από σοκ και πόνο κάλεσα ένα φίλο, του είπα να δει μήπως είναι κάτω από σπίτι γιατί είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνα. Επίμονα. Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, messager και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου λέγοντας πως πήγε τη Δευτέρα σπίτι της στις 11 το βράδυ για να δει τα παιδιά του «Μου είπε απλά μη μου πάρεις τα παιδιά θα σε σκοτώσω.

Είχε έντονες μεταπτώσεις δεν ένιωσα απειλή ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφό του  και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» τόνισε η μάρτυρας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024