Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Γυμνή ποδηλατοδρομία για το περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Γυμνή ποδηλατοδρομία για το περιβάλλον

Δεκάδες γυμνοί ποδηλάτες έκαναν την καθιερωμένη ετήσια βόλτα τους στη Θεσσαλονίκη για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.

Μια γιορτή διεκδίκησης για το ποδήλατο, το περιβάλλον, το ελεύθερο σώμα, είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, που πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Άντρες και γυναίκες, γυμνοί ή λιγότερο γυμνοί, ξεκίνησαν την πορεία με τα ποδήλατα τους από το Πάρκο Πεδίον του Άρεως για να διεδικήσουν, μεταξύ άλλων, την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου. Η ποδηλατοπορεία κατέληξε στο αρχικό σημείο, ενώ προηγήθηκε δράση bodypainting.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Εναντίον των πολέμων, υπέρ του περιβάλλοντος

Η γυμνή ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε ως μία μορφή διαμαρτυρίας για τη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και με έναν δεύτερο σκοπό: να στείλει μήνυμα κατά της βίας, ειδικότερα κατά των πολέμων και ακόμα πιο ειδικά ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα.

Δεκάδες ποδηλάτες, γυμνοί, με εσώρουχα ή κανονικά ντυμένοι, διαδήλωσαν για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για το «ελεύθερο σώμα» με κεντρικό σύνθημα «το γυμνό μας σώμα δεν είναι προσβολή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ».

Οι διοργανωτές, με το κάλεσμά τους ζητούσαν «ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα. Ελάτε όσο γυμνές/οι τολμάτε, ελεύθερη συμμετοχή, με ποδήλατα, ρόλερς και άλλα μη-μηχανοκίνητα».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024