Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: «Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν ξανασηκώθηκε» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης

Χαλκιδική: «Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν ξανασηκώθηκε» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης

Συγκλονιστική και η μαρτυρία του συντονιστή του ΕΚΑΒ για τον θάνατο της 13χρονης από κεραυνό στη Χαλκιδική

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του συντονιστή του ΕΚΑΒ Γιώργου Κοντού για τον τραγικό θάνατο της 13χρονης από κεραυνό στο Ποσείδι στη Χαλκιδική. Ο κεραυνός χτύπησε το κορίτσι την ώρα που έβγαινε από τη θάλασσα μαζί με τους γονείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ελαφρά και η μητέρα.

Για τη διάσωση του 13χρονου κοριτσιού χρησιμοποιήθηκε και ένα μικρό ειδικό όχημα ταχείας επέμβασης, δυστυχώς όμως, χωρίς αποτέλεσμα, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κοντός.

«Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει»

«Το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή» επισήμανε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ.

«Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία … Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης».

«Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Όταν φτάσαμε, ήταν σε ασυστολία, το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική. Υπήρχε ένα σμαρτάκι, όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες , το σύστημα κάνει μαλάξες από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε».

«Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν ξανασηκώθηκε»

«Βρισκόμασταν οικογενειακά στην παραλία. Βγήκαμε από τη θάλασσα και είχε ψιλόβροχο εκείνη τη στιγμή. Έπεσε και ένας κεραυνός μπροστά μας» περιγράφει ο πατέρας της 13χρονης που έχασε τη ζωή της από κεραυνό στη Χαλκιδική.

Η οικογένεια από τα Νέα Μουδανιά, πήγε για μπάνιο στην παραλία του Ποσειδίου, στη Χαλκιδική χωρίς να μπορεί να φανταστεί την τραγωδία που θα ακολουθούσε, με το 13χρονο κορίτσι να αφήνει την τελευταία πνοή του χτυπημένο από κεραυνό.

«Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη, η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Είχαμε προλάβει ήδη να βγούμε στην ακρογιαλιά. Είχαμε βγει από τη θάλασσα. Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν ξανασηκώθηκε» λέει ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού.

«Δεν είχε περάσει πολλή ώρα που είχε ξεκινήσει η καταιγίδα. Βγήκαμε από τη θάλασσα για να πάμε κάπου να προστατευτούμε. Είχαν περάσει 5-10 λεπτά που είχαμε βγει έξω και τότε χτύπησε ο κεραυνός. Στην ακρογιαλιά έπεσε. Ο κεραυνός που έσκασε την βρήκε πίσω τη γυναίκα μου και έπεσε κάτω και αυτή, όμως είναι καλά. Ήρθαν διασώστες να βοηθήσουν, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφεραν» περιγράφει ο πατέρας της 13χρονης.

«Είμαι πολύ πικραμένη, είμαι σοκαρισμένη, δεν έχω λόγια. Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Πήγα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρειάς και το είδα και δεν ξέρω τι να πω. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Μέχρι και οι γιατροί έκλαιγαν με αυτό που έγινε» είπε νωρίτερα η Αναστασια Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.

Το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε μετά από το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024