Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: «Χάκερ της Ρωσίας» έκλεψαν email από πελάτες της εταιρείας

Microsoft: «Χάκερ της Ρωσίας» έκλεψαν email από πελάτες της εταιρείας

Η φετινή κυβερνοεπίθεση της ομάδας Cozy Bear φαίνεται πως ήταν μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι χάκερ του Κρεμλίνου που παραβίασαν τα συστήματα της Microsoft και έκλεψαν email υπαλλήλων κατασκόπευσαν επίσης τα γραμματοκιβώτια πελατών της, ανακοίνωσε η εταιρεία περίπου έξι μήνες αφότου ανέφερε την κυβερνοεπίθεση.

Η νέα αποκάλυψη αναδεικνύει το εύρος της επίθεσης καθώς η Microsoft αντιμετωπίζει έρευνες των ρυθμιστικών αρχών για την ασφάλεια του λογισμικού και των συστημάτων της έναντι ξένων κυβερνήσεων, σχολιάζει το Reuters.

Σε ένα διαφορετικό περιστατικό το 2023, χάκερ που φέρονται να δρούσαν για λογαριασμό της Κίνας υπέκλεψαν χιλιάδες email αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ουδέποτε απάντησε στις κατηγορίες της Microsoft για τη φετινή επίθεση, όμως η εταιρεία ανέφερε ότι οι χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο ερευνητές κυβερνοασφάλειας που ερευνούσαν ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι ενημερώνει τους πελάτες της σχετικά με το ποια μηνύματα παραβιάστηκαν, δεν διευκρίνισε όμως πόσοι λογαριασμοί και πόσα email επηρεάστηκαν.

Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ κατέθεσε στο Κογκρέσο για την ασφάλεια των συστημάτων της εταιρείας στις 13 Ιουνίου (Reuters)

«Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις σε πελάτες που αλληλογραφούσαν με εταιρικούς λογαριασμούς Microsoft που παραβιάστηκαν από τους Midnight Blizzard» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφερόμενος σε ομάδα χάκερ που συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Γνωστή και ως «Cozy Bear», η ομάδα έχει κατηγορηθεί για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εταιρειών και κυβερνήσεων και πέρυσι έβαλε στο στόχαστρο και την ελληνική πρεσβεία στην Ουκρανία.

Οι ειδοποιήσεις που εστάλησαν προσφέρουν «περισσότερες λεπτομέρειες για πελάτες που είχαν ήδη ειδοποιηθεί και περιλαμβάνει επίσης νέες ενημερώσεις» είπε ο εκπρόσωπος της Microsoft.

Τον Ιανουάριο, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού του κόσμου είχε αναφέρει ότι οι Midnight Blizzard είχαν παραβιάσει ένα «πολύ μικρό ποσοστό» λογαριασμό υπαλλήλων της. Τέσσερις μήνες αργότερα παραδέχτηκε ότι οι χάκερ συνέχιζαν να προσπαθούν να παραβιάσουν τα συστήματά τους, εξέλιξη που ανησύχησε πελάτες της εταιρείας και ερευνητές κυβερνοασφάλειας.

Το τελευταίο περιστατικό, σε συνδυασμό με την περυσινή κινεζική κυβερνοεπίθεση, ήταν αντικείμενο ακρόασης που πραγματοποιήθηκε αυτό τον μήνα στο Κογκρέσο, με τον πρόεδρο της Microsoft να διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία αναβαθμίζει τα μέτρα ασφάλειας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024