Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο μοναδικός Ludovico Einaudi επιστρέφει στην Αθήνα

Ο μοναδικός Ludovico Einaudi επιστρέφει στην Αθήνα

Ο διάσημος Ιταλός συνθέτης της σύγχρονης μουσικής θα εμφανιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κορυφαίος Ιταλός συνθέτης θα εμφανιστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, με το πιάνο του και μία 7μελή ορχήστρα. Ο Ludovico Einaudi είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, με τα κομμάτια του να συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια streams στις διάφορες πλατφόρμες.

Η μεγάλη αναγνώριση του έργου του έχει έρθει μέσα από τα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών -«Intouchables», «I’m Still Here», «The Father», «Nomadland»-, τηλεοπτικών σειρών «Doctor Zhivago», «This is England», «Acquario»- και διαφημίσεων. Ιδιαίτερα κομμάτια όπως τα «Experience» και «Fly» θεωρούνται σύγχρονα κλασικά και ανήκουν στην ποπ κουλτούρα.

Φωτεινή, συγκινησιακή, αβίαστα λυρική και εξαιρετικά εκλεπτυσμένη η μουσική και η απόδοση του Ludovico Einaudi έχουν γοητεύσει ένα ολοένα αυξανόμενο κοινό στην διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, του οποίου η ποικιλία και αφοσίωση είναι απαράμιλλη.

Στην Ελλάδα, το κοινό τον ακολουθεί πιστά, κάνοντας sold out ταχύτατα τις εκάστοτε εμφανίσεις του

Έχει κυκλοφορήσει μία σειρά από άλμπουμ που ανέβηκαν σε περίοπτες θέσεις στα chart και σημείωσαν πωλήσεις υψηλότερες από ένα εκατομμύριο, συνέθεσε μία σειρά από βραβευμένα κινηματογραφικά scores και βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων του ακροατηρίου καθιστώντας τον ένα μοναδικό φαινόμενο του διαδικτύου. Με μία μοναδική μουσική αλχημεία που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία κλασικής μουσικής, rock, electronica και world music, έχει αποδώσει παραδοσιακές ιδέες του είδους και παρωχημένες διαιρέσεις του κοινού και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες και αναμφίβολα ο πιο αγαπημένος επίσης.

Η μεγάλη αναγνώριση του έργου του έχει έρθει μέσα από τα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών ( «Intouchables”, «I’m Still Here”, «The Father”, «Nomadland”), τηλεοπτικών σειρών («Doctor Zhivago”, «This is England”, «Acquario”) και διαφημίσεων. Ιδιαίτερα κομμάτια όπως τα «Experience” και «Fly” θεωρούνται σύγχρονα κλασικά και ανήκουν στην ποπ κουλτούρα.

Ειδικά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, έχει γράψει ιστορία με αξέχαστες εμφανίσεις

Το minimal ύφος του, αλλά και οι ευρύτατες επιρροές που έχει εισάγει (βλ. στοιχεία από τη ροκ, την ηλεκτρονική μουσική, την ποπ), έχει εξελιχθεί μέσα από τα 16 studio albums, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα «Elements” και «In A Time Lapse”. Με αυτά τα δύο βρέθηκε στο mainstream ραδιόφωνο και στα charts σε διάφορες χώρες, ενώ κέρδισε πλατινένιους και χρυσούς δίσκους στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Ολλανδία. Στην Ελλάδα, το κοινό τον ακολουθεί πιστά, κάνοντας sold out ταχύτατα τις εκάστοτε εμφανίσεις του. Ειδικά στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, έχει γράψει ιστορία με αξέχαστες εμφανίσεις.

Εισιτήρια

VIP A – 150,00 €

VIP B – 118,00 €

ΖΩΝΗ Α – 96,00 €

ΖΩΝΗ Β – 78,00 €

ΖΩΝΗ Γ – 68,00 €

Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Δ΄) – 58,00 €

Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Ε΄) -53,00 €

Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ ΣΤ΄) – 48,00 €

Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Ζ΄) – 44,00 €

ΑΜΕΑ – 43,00 €

*Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές (1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 43 ευρώ.

Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 3221 897, Δε-Πα 10:00 – 17:00.

*Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από το www.more.com, τα Public και το υπόλοιπο δίκτυο της More

Οι πωλητές χρεώνουν κόστη διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024