Κριστίν και Όλαφ: Γίνεται δύο αδεσποτάκια με χρυσή καρδιά να μην έχουν οικογένεια;
Στο λαιμό της Κριστίν ήταν περασμένο ένα σύρμα. Ήταν τόσο μακρύ, που είχε περιτυλιχτεί και το κουτάβι της. Ο μικρός Όλαφ δέχεται σφοδρή επίθεση από μεγαλύτερους σκύλους. Πώς κρατήθηκαν στη ζωή;
Αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), η Κριστίν μαζί με το κουτάβι της, αλλά και ο Όλαφ, μπορεί να είχαν αργοσβήσει στον δρόμο.
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των εθελοντών να σώζουν κάθε τραυματισμένο, άρρωστο, εγκαταλελειμμένο πλάσμα, κάθε απροστάτευτο κουτάβι.
Και διακαής επιθυμία τους, να βρουν σε όλα αυτά τα αδεσποτάκια που φροντίζουν, ένα σπίτι.
Η βασανισμένη Κριστίν
Δεκέμβριος 2023: Λίγα μέτρα από τον χώρο φιλοξενίας του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης) οι εθελοντές αντικρίζουν μια σκυλίτσα. Δίπλα της έχει και το κουτάβι της.
Στο λαιμό της είναι περασμένο ένα σύρμα και κρέμεται. Το κουτάβι έχει περιτυλιχτεί με αυτό. Η καρωτίδα της είναι εμφανής, σκελετωμένη, και σε όλο της το κορμάκι έχει πληγές.
Οι εθελοντές αδυνατούν να την πιάσουν, καθώς η σκυλίτσα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Με τη βοήθεια εκπαιδεύτριας καταφέρνουν να την πιάσουν και αμέσως τη μεταφέρουν, μαζί και το κουτάβι της, στο κτηνιατρείο.
Αξιαγάπητα τα αδεσποτάκια
«Το κορμί της ήταν γεμάτο ψύλλους και είχε ψώρα. Εκτός από τον χαμηλό αιματοκρίτη που έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, η σκυλίτσα δεν παρουσίαζε άλλο πρόβλημα υγείας», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο, Βάνα Φραγκιάδου.
Ο κτηνίατρος τους είπε ότι είχε και ένα παλαιό τραύμα στο λαιμό από τριχιά, και ότι ήταν μια σκυλίτσα που είχε γεννήσει πάρα πολλές φορές. Οι θηλές της το «πρόδιδαν».
Η Κριστίν είναι περίπου οκτώ ετών. Οι εθελοντές της έδωσαν αυτό το όνομα χάρη στη δράση της Γερμανίδας ακτιβίστριας Κριστίν, η οποία βοηθά τις αδέσποτες ψυχές της χώρας μας, με τις επισκέψεις της.
Η Κριστίν μεταφέρεται στον χώρο φιλοξενίας του Συλλόγου και μεταμορφώνεται
«Το πρώτο διάστημα δεν εμπιστευόταν κανέναν. Φοβόταν πάρα πολύ, το οτιδήποτε: τη σκούπα, τους θορύβους, τις κινήσεις των χεριών», θυμάται η κα Φραγκιάδου.
Σιγά – σιγά, όμως, όπως λέει, άρχισε να μας εμπιστεύεται και να επιζητά τα χάδια μας. Έγινε ένα άλλο σκυλί.
Η Κριστίν είχε μία ταλαιπωρημένη ζωή. Είναι μια σκυλίτσα κοινωνική με τους ενήλικους και φιλική με τα σκυλάκια που γνωρίζει, ενώ με τα άγνωστα είναι επιφυλακτική. Φύλακας, απολαμβάνει τις βόλτες και περπατάει… κυρία, όπως λέει η κα Φραγκιάδου. Δεν τραβάει καθόλου.
Η Κριστίν είναι στειρωμένη και έχει σιδερένια υγεία.
Η Κριστίν δεν βρίσκεται στο άνθος της ηλικίας της, και η ζωή της έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.
Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη, η στοργή, η περιποίηση, η θαλπωρή και η ασφάλεια ενός σπιτιού, μπορούν να χαρίσουν χρόνια.
Και με συγκίνηση η κα Φραγκιάδου λέει: «Δεν της αξίζει να πεθάνει εδώ μέσα. Στον χώρο φιλοξενίας του Συλλόγου».
Ο μικρός Όλαφ, παρόλο τις αρνητικές προβλέψεις για την υγεία του, κατάφερε να επιζήσει
Ο Όλαφ ήταν μια σταλιά όταν πλησίασε μία ομάδα τσοπανόσκυλων την ώρα που έτρωγε και δέχτηκε άγρια επίθεση. Τον τραυματίζουν σοβαρά στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη, στην οποία μετατοπίζονται τρεις σπόνδυλοι.
Ο μικρός Όλαφ υποφέρει από φρικτούς πόνους και είναι ανήμπορος να περπατήσει. Μετά βίας κάνει δύο – τρία βήματα.
Το δυσάρεστο αυτό γεγονός συνέβη στην Β. Ελλάδα, όπου τον βρίσκουν εθελοντές, αλλά αδυνατούν τα τον φροντίσουν.
Ο Όλαφ ταξιδεύει και φτάνει στην Κόρινθο. Εκεί, τον περιμένουν οι εθελοντές του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης).
Τον πηγαίνουν αμέσως σε ορθοπεδικό κτηνίατρο και, αφού τον εξετάζει, αποφαίνεται: ««Είναι θαύμα που ζει και μπορεί και κάνει κάποια βήματα».
«Αποφασίσαμε να το παλέψουμε, και όχι μόνο έζησε, αλλά και περπάτησε!», επισημαίνει η κα Φραγκιάδου.
Ο μικρός Όλαφ πρέπει να κάνει κινήσεις περιορισμένες, να τρέφεται με πολύ καλή ειδική τροφή, να λαμβάνει βιταμίνες για το νευρικό σύστημα και για τα οστά.
Τον φιλοξενεί στο σπίτι της η εθελόντρια Κατερίνα και τον φροντίζει. Τον κρατά μέσα σε crate και τον βγάζει το πολύ για 10 λεπτά, σύμφωνα με τις συμβουλές του κτηνίατρου.
Με τον καιρό, ο μικρός Όλαφ βρίσκει τις δυνάμεις του. Βγαίνει από το κλουβάκι του.
«Σιγά – σιγά, έδεσαν όλα. Όμως, ακόμα δεν μπορούσαμε να τον φέρουμε σε επαφή με μεγαλύτερα σκυλιά. Για παρέα του είχε μικρότερα κουτάβια. Έτσι, έγινε ο μεγάλος αδελφός για όλα τα μικρότερα κουτάβια που βρίσκαμε», θυμάται η κα Φραγκιάδου.
Σήμερα ο Όλαφ είναι περίπου έξι μηνών και βρίσκεται σε χώρο φιλοξενίας. Είναι τσοπάνης, όπως λέει η κα Φραγκιάδου, θα γίνει μεγαλόσωμος και έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του.
Ο χαρακτήρας του μικρού Όλαφ
«Ο Όλαφ είναι ένας… βουτυρομπεμπές. Ακόμα και τα κουτάβια, τρώνε το φαγητό του. Είναι πολύ τρυφερό πλάσμα. Είναι φιλικός με όλα τα σκυλάκια, και γενικότερα με τα άλλα ζώα. Και με τους ανθρώπους. Είναι παιχνιδιάρης, τρέχει, πηδάει. Είναι σαν ένα φυσιολογικό κουτάβι, που μόνο εάν το παρατηρήσεις πολύ καλά βλέπεις ένα ελαφρύ τρέμουλο στα πίσω πόδια. Όσο μεγαλώνει, θα βελτιώνεται το μυϊκό του σύστημα», αναφέρει η κα Φραγκιάδου.
Ο Όλαφ είναι μαχητής, όπως λέει, και για κάποιον άνθρωπο είναι «γραμμένο» να τον συντροφεύσει.
Για την Κριστίν και τον Όλαφ μας, τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.677.4532.
- Μαρτυρία σοκ για την υπόθεση της Αμαλιάδας – Τι αποκαλύπτει η αδελφή του Παναγιωτάκη
- Booking.com και Meta στο στόχαστρο της Κομισιόν – Τι αλλάζει
- Νέα Υόρκη: Ξανά διόδια λόγω της αυξημένης κίνησης – Τι εισηγήθηκε η κυβερνήτης
- Αμαλιάδα: «Εάν ήξερα τι γινόταν εκεί μέσα θα είχα…» – Τι δηλώνει ο πατέρας του Παναγιωτάκη
- Έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ ο χορός της Λατινοπούλου με το soundtrack του Τραμπ – Τι ανήρτησε ο υποψήφιος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
- Διαβάστε στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «Μεσαία τάξη»