Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά χρειάζεται να κάνετε διπλό λούσιμο στα μαλλιά σας;

Τελικά χρειάζεται να κάνετε διπλό λούσιμο στα μαλλιά σας;

Το διπλό λούσιμο υπόσχεται πιο λαμπερά μαλλιά. Αυτά είναι τα καλύτερα tips που πρέπει να γνωρίζετε!

Αν αισθάνεστε τα μαλλιά σας θαμπά και «βαριά», είναι η στιγμή να δοκιμάσετε την τεχνική “double shampooing”. Αν και δεν είναι μια νέα μέθοδος για το λούσιμο των μαλλιών (ο κομμωτής σας πιθανότατα λούζει τα μαλλιά σας κάνοντας double shampooing εδώ και χρόνια), η τεχνική αυτή κερδίζει έδαφος στα social media καθώς οι influencers μοιράζονται τα πλεονεκτήματά της.

Τα άτονα μαλλιά που έχουν χάσει τον όγκο τους και τη λάμψη χρειάζονται μία λύση express!

Αλλά κάνει πραγματικά τη διαφορά ή αφαιρεί τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά;

Ο hair expert διασημοτήτων, Sam McKnight μίλησε στο The Stylist σχετικά με το διπλό λούσιμο: «Η υγεία και η κατάσταση των μαλλιών σας ξεκινά με τον καθαρισμό και την περιποίηση. Η σωστή φροντίδα θα ενισχύσει τα μαλλιά σας και τη μακροπρόθεσμη υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Αντί να λούσετε τα μαλλιά σας στον αυτόματο πιλότο, αφιερώστε λίγο επιπλέον χρόνο για να κάνετε σωστά το τελετουργικό καθαρισμού ώστε να έχετε δυνατά και λαμπερά μαλλιά».

«Ο διπλός καθαρισμός διασφαλίζει ότι τα μαλλιά είναι εντελώς απαλλαγμένα από συσσώρευση προϊόντων, λάδια, ρύπανση, ιδρώτα και άλλες ακαθαρσίες. Ο πρώτος καθαρισμός θα αφαιρέσει όλα τα παραπάνω επιφανειακά και ο δεύτερος καθαρισμός θα προσφέρει τα οφέλη του σαμπουάν» συμπλήρωσε.

Πρέπει να κάνετε «διπλό λούσιμο» κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας;

«Όχι απαραίτητα», αναφέρει ο ειδικός. «Εξαρτάται από το πόσο συχνά λούζεστε και από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μαλλιά σας την εκάστοτε στιγμή. Εάν λούσατε τα μαλλιά σας την προηγούμενη μέρα και δεν έχετε χρησιμοποιήσει κανένα προϊόν ή δεν έχετε ασκηθεί πολύ, ένας καθαρισμός είναι αρκετός. Αν έχουν περάσει λίγες μέρες, ζείτε σε μια πόλη με ρύπανση ή έχετε χρησιμοποιήσει μερικά διαφορετικά προϊόντα μαλλιών, ένας διπλός καθαρισμός πρέπει να είναι η επιλογή σας. Σκεφτείτε το σαν έναν διπλό καθαρισμό προσώπου.»

Υπάρχουν οφέλη από τη χρήση δύο διαφορετικών σαμπουάν;

«Θα μπορούσε να είναι πιο οικονομικό. Για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε ένα φθηνότερο σαμπουάν για τον πρώτο καθαρισμό που θα αφαιρέσει λάδια, ρύπανση, ιδρώτα και άλλες ακαθαρσίες. Αξίζει να εξετάσετε το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής σας και να επιλέξετε ένα σαμπουάν που είναι ευγενικό με το τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει τη μακροπρόθεσμη υγεία του».

Πρέπει πάντα να ακολουθείτε το conditioner;

«Ναι! Αποφύγετε τις ρίζες, μαζέψτε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά μεσαίου ύψους και εφαρμόστε μόνο από τη βάση της αλογοουράς μέχρι τις άκρες».

Πηγή: GRACE

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024