Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ψάρεμα: Ο απαραίτητος εξοπλισμός για καλή ψαριά

Ψάρεμα: Ο απαραίτητος εξοπλισμός για καλή ψαριά

Ο κατάλληλος εξοπλισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εμπειρία σας στο ψάρεμα.

Το ψάρεμα είναι ένα διαχρονικό χόμπι που απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, προσφέροντάς τους χαλάρωση, περιπέτεια αλλά και τη συγκίνηση του αλιεύματος. Είτε είστε αρχάριος ψαράς είτε επαγγελματίας, το να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εμπειρία σας στο ψάρεμα.

Αν υπάρχει κάτι κοινό που έχουν οι ψαράδες είναι ότι σε όλους τους αρέσει να μιλάνε για ψάρεμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε πού να ψαρεύετε είναι να βρείτε κάποιον εξοικειωμένο με την περιοχή που θέλετε να ψαρέψετε και να μιλήσετε μαζί του. Μάθετε τα διάφορα είδη που ζουν στην περιοχή και ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά δολώματα.

Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές όσον αφορά τα είδη ψαρέματος και είναι σχεδόν αδύνατο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, ειδικά αν είστε αρχάριοι, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Αν και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να προετοιμαστείτε για το πρώτο σας ταξίδι στη λίμνη ή στη θάλασσα υπάρχουν ορισμένα απαραίτητα εργαλεία ψαρέματος θα σας βάλουν στον σωστό δρόμο για να φέρετε τα ψάρια στην ακτή.

Τι θα χρειαστείτε

Ακόμη και αν δεν έχετε ξαναψαρέψει ποτέ, σίγουρα γνωρίζετε ότι ο πιο δημοφιλής τρόπος για ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, είναι το καλάμι ψαρέματος. Κάθε καλάμι διαφέρει ανάλογα με το υλικό κατασκευής και το βάρος τους.

Για το παράκτιο ψάρεμα είναι σημαντικό το καλάμι σας να διαθέτει μακριά λαβή και να είναι κατάλληλο για casting (δηλαδή για μακρινές βολές).

Στην περίπτωση που θέλετε να πιάσετε ψάρια – κυνηγούς καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα καλάμι με μηχανισμό spinning.

Η καθετή και συρτή είναι οι πιο διαδεδομένες τεχνικές ψαρέματος από σκάφος, που στοχεύουν σε μεγάλη γκάμα ψαριών. Τα καλάμια ψαρέματος για συρτή – καθετή μπορεί να φτάσουν σε μήκος 1.5 με 2 μέτρα.

Στην αγορά θα βρεις ακόμη και τεχνητά δολώματα, τα οποία μοιάζουν με ζωντανά δολώματα που επιπλέουν πάνω στο νερό και ξεγελούν τα ψάρια. Συνήθως έχουν έντονα χρώματα, καθώς ορισμένα ψάρια προσελκύονται από αυτά.

Πετονιά και αγκίστρι

Πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι η επιλογή της κατάλληλης πετονιάς, που να μπορεί να αντέξει τις προσπάθειές σας να μυηθείς στην τέχνη της αλιείας. Όσο πιο λεπτή είναι τόσο πιο εύκολα θα αντιλαμβάνεστε τα τσιμπήματα

Ακολούθως επιλέξτε το αγκίστρι. Που μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά μπορεί να κρίνει αν το ψάρι όντως θα πιαστεί, αντί να φύγει και να χαθεί. Αυτό που έχει σημασία στα αγκίστρια είναι να είναι αιχμηρά, ώστε να μην υποχωρούν στις αντιστάσεις του ψαριού.

Ιδιαίτερα χρήσιμη για το ψάρεμα με πετονιά είναι μια απόχη ψαρέματος γιατί θα σας βοηθήσει να βγάλετε τη ψαριά σας έξω από νερό εύκολα.

Επιλέξτε μια μεγάλη απόχη ώστε να χωρά και ψάρια μεγαλύτερους μεγέθους. Προτιμήστε εκείνες που έχων σταθερή στεφάνη και όχι αναδιπλούμενη.

Ό,τι και να ψάχνετε από καλάμια ψαρέματος μέχρι τεχνητά δολώματα και διάφορα είδη ψαρέματος θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία. Όποια προϊόντα και αν επιλέξετε θα φτάσουν όλα στην πόρτα σας άμεσα και γρήγορα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024