Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι με αεροπλάνο: Η κορυφαία συμβουλή υγείας που πρέπει να ακολουθείτε

Ταξίδι με αεροπλάνο: Η κορυφαία συμβουλή υγείας που πρέπει να ακολουθείτε

Ενθουσιάζεστε με το επόμενο ταξίδι σας με αεροπλάνο αλλά το σώμα σας νιώθει, ήδη, κουρασμένο; Προσέξτε την ενυδάτωσή σας...

Μιας και, συνήθως, τα καλοκαίρια οι μέρες που ταξιδεύουμε πληθαίνουν, καλό είναι να έχετε στο νου σας την προσωπική σας φροντίδα και στο ταξίδι, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε αεροπλάνο. Ακόμα και αν η διαδικασία του ταξιδιού σας ενθουσιάζει, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το σώμα σας.

Το ταξίδι με αεροπλάνο δημιουργεί πολλά προβλήματα που μπορεί να ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας, ακόμα και μετά το τέλος της διαδρομής.

Μεταξύ άλλων, οι ταξιδιώτες πολύ συχνά αναφέρουν jet lag, κράμπες στα πόδια και δυσκοιλιότητα. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να χάνετε τον ενθουσιασμό σας πριν από το ταξίδι σας.

Φροντίστε, μόνο, να προλάβετε τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Η λύση είναι μία: Παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Γιατί αφυδατωνόμαστε στο ταξίδι με αεροπλάνο;

Η αφυδάτωση του οργανισμού αποτελεί ένα από τα πιο κοινά προβλήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με αεροπλάνο. Σε γενικές γραμμές, το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας για τον άνθρωπο είναι μεταξύ 30 και 50%.

Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά πρέπει να αγγίζουν το 40 έως 60%. Δυστυχώς, στα αεροπλάνα τα επίπεδα υγρασίας κυμαίνονται  μεταξύ 10 έως 20%.

Επιπλέον, ένα υψηλό ποσοστό αέρα στα αεροσκάφος εισέρχεται από έξω, όπου λόγω μεγάλου υψόμετρου επικρατεί η ξηρότητα.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενυδατώνονται επαρκώς και σε φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα σκεφτούν ότι χρειάζονται παραπάνω ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ειδικότερα, η σκέψη της χρήσης της τουαλέτας στο αεροπλάνο μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση υγρών. Αποτέλεσμα είναι, μετά το τέλος του ταξιδιού να αισθάνεστε αφυδατωμένοι και ταλαιπωρημένοι.

Μην περιμένετε  να αισθανθείτε δίψα για να πιείτε νερό μέσα στο αεροσκάφος. Παρατηρήστε το χρώμα των ούρων σας, αν είναι σκούρο, ίσως, δηλώνει αφυδάτωση.

Αν, επίσης, νιώθετε κουρασμένοι ή έχετε ξηρό δέρμα και πονοκεφάλους μπορεί ο οργανισμός σας να ζητάει νερό και όλα τα παραπάνω να αποτελούν σημάδια ήπιας αφυδάτωσης.

Οδηγίες ενυδάτωσης πριν από την πτήση

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας, ότι μετά τον έλεγχο θα πρέπει να προμηθευτείτε νερό για να το έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο. Καλό θα είναι να πάρετε μαζί σας και μικρά πακετάκια με ηλεκτρολύτες. Το νερό επαρκεί, συνήθως, σε αυτή την περίπτωση, αλλά γενικά το νάτριο, το κάλιο και το μαγνήσιο συμβάλλουν στην καλύτερη ενυδάτωσή σας.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε και λίγα φρούτα, τα οποία θα φάτε ως σνακ στην πτήση. Θα πάρετε και από αυτά νερό, ηλεκτρολύτες και γλυκόζη, στοιχεία που θα ενισχύσουν την ενυδάτωση του οργανισμού.

Μην επιλέξετε αλκοόλ, αναψυκτικά και χυμούς με ζάχαρη στο αεροπλάνο. Θα λειτουργήσουν όλα εναντίον σας. Η Aerospace Medical Association συνιστά να πίνουμε 0.25 λίτρα νερό την ώρα, όσο βρισκόμαστε στον αέρα.

Αν συνηθίζετε να κοιμάστε στο αεροπλάνο, πιείτε περισσότερο νερό πριν ή μετά τον ύπνο. Φροντίστε την ενυδάτωσή σας σωστά, και θα δείτε πως τα ταξίδια με αεροπλάνο θα είναι πιο ανάλαφρα και για το σώμα σας. Είναι τόσο απλό να βοηθήσετε ολιστικά τον οργανισμό σας να απολαύσει το ταξίδι. Φτάνει ένα μπουκαλάκι νερό!

Πηγή: Vita

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024