Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αναγκαία η στήριξη στους μικρούς δήμους για να προλάβουν τις τεχνολογικές εξελίξεις

Αναγκαία η στήριξη στους μικρούς δήμους για να προλάβουν τις τεχνολογικές εξελίξεις

Ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού μιλώντας στην μόνιμη ειδική επιτροπή Περιφερειών επισήμανε την ανάγκη να υποστηριχθούν οι μικροί δήμοι της χώρας.

Για να μπορέσουν οι μικροί, ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις πρέπει να υποστηριχθούν και αυτό είναι προαπαιτούμενο, δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, εκπροσωπώντας ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, τον πρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου.

Ειδικότερα, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, υπό την Προεδρία του κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, με θέμα «Η Έδρα της UNESCO – Η Έδρα για τις Δημιουργικές, Έξυπνες Βιώσιμες Πόλεις και Περιφέρειες», εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Στην ομιλία του, ο κ. Αποστολόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Η UNESCO, έχει δημιουργήσει την Έδρα «Έξυπνες πόλεις και βιώσιμες πόλεις» με στόχο την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας.

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της δημιουργικότητας και της βιωσιμότητας των πόλεων και των περιφερειών.

Οι πόλεις μας έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται σε τομείς όπως η έρευνα, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η δημιουργία δικτύων συνεργασίας, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με τη χρήση της τεχνολογίας, κ.ά.

Η αναγκαία ενίσχυση των δήμων

Το θέμα είναι να μπορούν όλοι οι Δήμοι να ανταποκριθούν σε αυτές τις πρωτοβουλίες και να δεχθούν τα οφέλη τους.
Η Κ.Ε.Δ.Ε, το Ι.Τ.Α. και άλλοι φορείς θα πρέπει να βοηθήσουμε τους μικρούς νησιωτικούς και τους ορεινούς Δήμους που ενδεχομένως να μην έχουν ούτε το απαιτούμενο αλλά ούτε το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθούν στις τεχνολογικές προκλήσεις».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024