Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Δούκας για την απευθείας ανάθεση σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: Τι απαντά

Χάρης Δούκας για την απευθείας ανάθεση σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: Τι απαντά

Ο Χάρης Δούκας επέλεξε να απαντήσει με διαρροές στην ηθικά σκανδαλώδη ανάθεση έργου σε στελεχος του ΠΑΣΟΚ που τον υποστηρίζει για την αρχηγία του κόμματος.

Μετά από ώρες σιωπής για την αποκάλυψη του in ότι ανέθεσε στην Κατερίνα Μπατζελή, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησε με δηλώσεις της για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα, ανοίγοντας και εκείνη δρόμο για να καταθέσει ο Χάρης Δούκας υποψηφιότητα την Κυριακή στην ΚΕ του κόμματος, ο δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε να απαντήσει μέσω διαρροών συνεργατών του στο ηθικό θέμα που τέθηκε από τις δικές του επιλογές.

Παρά το γεγονός ότι το in είχε επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο και δεν απάντησε ενώ οι υπέυθυνοι του γραφείου Τύπου παρέπεμπαν σε δηλώσεις της κ. Μπατζελή, σχεδόν μεταμεσονύκτιες ώρες ο κ. Δούκας δεν απάντησε για την ταμπακιέρα της ηθικής διάστασης του ζητήματος αλλά για την νόμιμη, αγνοώντας το γνωστό ρητό «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Με μία παλαιοκομματικού τύπου επιλογή στις διαρροές του ότι δήθεν πρόκειται για υπονόμευση και πως «οι κύκλοι από τους οποίους εκπορεύονται αυτά τα δημοσιεύματα έχουν μάθει να κινούνται στο σκοτάδι και με αθέμιτους τρόπους. Τους λέμε ότι ματαιοπονούν» ο κ. Δούκας αποφεύγει να αναγνωρίσει ότι έστω πολιτικά έκανε λάθος να δώσει με απευθείας ανάθεση δουλειά 30.000 ευρώ στην κ. Μπατζελή, 7 ημέρες μετά την δημόσια τοποθέτησή της για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Η επίμαχη απόφαση (όπως είναι αναρτημένη στη Διαύγεια), την οποία υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΑΤΑ) του Δήμου Αθηναίων, προβλέπει την απευθείας ανάθεση εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών στην κ. Μπατζελη Κατερίνα. Η παροχή των υπηρεσιών αφορά το διάστημα έως το Μάιο του 2025.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένης υποστήριξης οικονομολόγου για την ένταξη και παρακολούθηση συγχρηματοδοτούμενων έργων του Δήμου Αθηναίων για ένα έτος.

Κατερίνα Μπατζελή: «Πρέπει να τεθεί και το θέμα της αλλαγής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ»

Στις 14 Ιουνίου είχε προηγηθεί η δήλωση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Κατερίνα Μπατζελή που τόνιζε δημοσίως ότι «μετά τη σύγκληση των οργάνων που έχουν αργοπορήσει, πρέπει να τεθεί και το θέμα της αλλαγής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μπορεί όταν έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου να φυσάμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε».

Σύμφωνα με την ίδια, πρέπει πολύ σύντομα να υπάρξει ένα νέο πολιτικό πλαίσιο στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Η υπεύθυνη του γραφείου τύπου κ. Ανδριάννα Μαγγανιά  μετά την σιωπή του κ Δούκα στα ερωτήματα του in δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε από το in χθες το μεσημέρι επίσης για την θέση του Δημάρχου Αθηναίων για το θέμα αλλά παρέπεμψε σε απάντηση της κ. Μπατζελή ωσάν να μην είναι «ελεγχόμενος» και ο Δήμαρχος.

Η κ. Μπατζελή ,δε, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά δήλωσε ότι επειδή δεν θέλει να εμποδίσει το «πολύ μεγάλο έργο του κ. Δούκα», δηλώνει δημοσίως ότι δεν θα υπογράψει τελικά αυτή τη σύμβαση.  Η απάντηση της αναφέρει ότι «επειδή δεν θέλω να συνδυάσω την πολιτική διεργασία που γίνεται, αυτή τη στιγμή, σε μια δημοκρατική παράταξη με αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, την οποία δίνει μάχη ο κ. Δούκας για τον δήμο, δεν θα υπογράψω τη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και μετά…, ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός».

Το in είχε θέσει δημοσίως ερωτήματα εάν υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν πρόσφατα θέσεις στο Δήμο Αθηναίων αλλά δεν υπήρξε σαφή απάντηση.

Χάρης Δούκας: Αναλυτικά όσα σημειώνουν οι συνεργάτες του

Διαμηνύουμε σε όσους εξυφαίνουν σχέδια υπονόμευσης ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό τους δρόμο, λένε πηγές του δήμου Αθηναίων με αφορμή την υπόθεση απευθείας ανάθεσης σύμβαση ύψους 30.000 ευρώ στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κατερίνας Μπατζελή που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως «η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας, επιλέγει τους συνεργάτες της, με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους. Επέλεξε και θα συνεχίσει να επιλέγει στελέχη με γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία, και όχι με βάση σε ποιο κόμμα ανήκουν και τι ψηφίζουν».

«Το περιμέναμε!

Με μια σειρά κακόβουλων δημοσιευμάτων επιχειρούν κάποιοι να πλήξουν τον Δήμο της Αθήνας, εργαζόμενούς του, και εν τέλει την προσπάθεια του Δήμου να παράγει έργο προς όφελος των Αθηναίων.

Δεν μας εκπλήσσει.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας, επιλέγει τους συνεργάτες της, με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους. Επέλεξε και θα συνεχίσει να επιλέγει στελέχη με γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία, και όχι με βάση σε ποιο κόμμα ανήκουν και τί ψηφίζουν. Οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε είναι αυτές που υιοθετούνται σε όλους τους Δήμους της χώρας για συνεργάτες και συμβούλους της διοίκησης.

Γι’ αυτό άλλωστε μεταξύ των συνεργατών του Δήμου, είναι άξια στελέχη που εργάστηκαν επιτυχώς, δίπλα και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Κώστα Μπακογιάννη, άνθρωποι που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και στενοί διαχρονικοί συνεργάτες του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Εμείς πορευόμαστε πάντα με διαφάνεια. Αναρτώντας όλες τις αποφάσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων στη διαύγεια. Όλα στο φως.

Και έτσι θα συνεχίσουμε, σε πείσμα όσων διαλέγουν τον δρόμο της συκοφαντίας, της διαστρέβλωσης, της υπονόμευσης.

Διαμηνύουμε σε όσους εξυφαίνουν σχέδια υπονόμευσης, ότι δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό τους δρόμο, ότι θα υπερασπιστούμε τον Δήμο και τους εργαζόμενούς του. Τους καλούμε να αφήσουν τον Δήμο έξω από ανούσιες αντιμαχίες, μικρόψυχες αντιπαραθέσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με σύμμαχο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, και με μοναδικό γνώμονα να βελτιώνουμε κάθε μέρα τη ζωή για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε παιχνίδια με τον Δήμο. Τέλος».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024