Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Π. Μαρινάκη - ΣΥΡΙΖΑ για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων

Κόντρα Π. Μαρινάκη – ΣΥΡΙΖΑ για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων

Κάθε φορά που βγαίνουν κείμενα αμφισβήτησης θυμάται ένα ζήτημα ο κ. Κασσελάκης και εξαπολύει επίθεση, είπε ο Π. Μαρινάκης - Η επιμονή για διαφάνεια στον δημόσιο βίο δεν είναι αντιπερισπασμός, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Παύλου Μαρινάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώθηκε με αφορμή τον οικονομικά των κομμάτων και την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για έλεγχο από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, πως «κάθε φορά που βγαίνουν υπογραφές και κείμενα αμφισβήτησης θυμάται ένα ζήτημα ο κ. Κασσελάκης και εξαπολύει μια επίθεση για να κάνει έναν αντιπερισπασμό. Το καταλαβαίνουμε, όταν κάποιος βρίσκεται σε πίεση κάπως πρέπει να αντιδράσει. Δείχνει όμως για άλλη μια φορά ότι δεν ξέρει τα στοιχειώδη».

«Η επιμονή μας για διαφάνεια στον δημόσιο βίο δεν είναι αντιπερισπασμός»

Συνέχισε λέγοντας πως τα «κόμματα συντάσσουν προϋπολογισμούς -έχουν τις δικές τους διαδικασίες όπως με ορκωτούς λογιστές- τους καταθέτουν στη Βουλή και εκεί, ορκωτοί λογιστές τους ελέγχουν και τους αξιολογούν. Μάλιστα, όλο αυτό συμβαίνει υπό το πρίσμα μιας επιτροπής που συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Αυτό, συνέβαινε, συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει και μάλιστα με πολύ πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «η κατηγορία αυτή του κ. Κασσελάκη και όπως το είπε και ο κ. Αποστολάκης στις δηλώσεις του, δεν νομίζω ότι αναφερόταν στα υπόλοιπα κόμματα. Ο καθένας μιλάει για τα του οίκου του. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το λέμε ελαφρά την καρδία. Αν υπάρχει κάτι ας πάνε να το πούμε στον εισαγγελέα. Ζητήματα χωρίς αποδείξεις, που δεν αναφέρονται εκεί που προβλέπεται, απλά επιμένουμε σε τοξικότητα».

ΣΥΡΙΖΑ: Αμηχανία Π. Μαρινάκη με έτοιμες δικαιολογίες

Σηκώνοντας το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου, επισήμανε ότι «τον Τον ενοχλούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι ερωτήσεις για τα οικονομικά της καταχρεωμένης ΝΔ και δεν μπορεί να το κρύψει. Έτσι και σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξη του, άρχισε να σφυρίζει αδιάφορα όταν ρωτήθηκε για τα ζητήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρόεδρός του, ιδίως για την πρόταση να έρθει ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών (πρότεινε την Deloitte ή αντίστοιχου κύρους εταιρεία) να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία των κομμάτων σε χρονικό βάθος δεκαετίας».

Ακολούθως τόνισε πως «η καταφυγή του Π. Μαρινάκη σε έτοιμες δικαιολογίες, όπως τα περί κατάθεσης των ισολογισμών των κομμάτων στη Βουλή, δείχνει απλώς την αμηχανία του όταν τίθενται ζητήματα διαφάνειας».

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «όσο για τα περί προσπάθειας αντιπερισπασμού που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρόκειται περί αστείας δικαιολογίας, που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει. Η συνεχής πίεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για λήψη μέτρων για βελτίωση της ζωής των πολιτών αλλά και η επιμονή μας για διαφάνεια στον δημόσιο βίο δεν είναι αντιπερισπασμός, είναι δημοκρατική απαίτηση».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024