Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία: Με «Μακεδονία του Αιγαίου» η νέα αλυτρωτική πρόκληση από την πρόεδρο Σιλιάνοφσκα

Βόρεια Μακεδονία: Με «Μακεδονία του Αιγαίου» η νέα αλυτρωτική πρόκληση από την πρόεδρο Σιλιάνοφσκα

Σ΄ ένα αλυτρωτικό παραλήρημα, η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία δηλώνει στο Χ «Πρόεδρος της Μακεδονίας», αναφέρεται τώρα και στη «Μακεδονία του Αιγαίου».

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, συναντήθηκε χθες Πέμπτη, στα Σκόπια, με εκπροσώπους της αποκαλούμενης «Ενωσης Συλλόγων Μακεδόνων και παιδιών-προσφύγων από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου – MAKEDON» (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Σε ανακοίνωση της προεδρίας της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την παραμονή του παραδοσιακού εορτασμού της 75ης επετείου από το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα και της 76ης επετείου από τις βίαιες διώξεις των Μακεδόνων από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, η αντιπροσωπεία της ΜAKEDON ενημέρωσε για την προετοιμασία της εκδήλωσης […]

«Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ενωσης Συλλόγων Μακεδόνων και προσφυγόπουλων από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου»

»Η Πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, αφού εξέφρασε την υποστήριξή της στο έργο και τις δραστηριότητες της Ενωσης Συλλόγων Μακεδόνων και παιδιών προσφύγων από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου – MAKEDON, τόνισε ότι η μοίρα και η τραγωδία των 30.000 παιδιών προσφύγων, καθώς και ο γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποκρύπτονται και να σχετικοποιούνται».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «οι συνομιλητές στη συνάντηση εξέφρασαν την προσδοκία ότι η εκδήλωση μνήμης των δύο τραγικών γεγονότων, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2024, ημέρα Κυριακή, μπροστά από το Μνημείο των παιδιών-προσφύγων, στα Σκόπια, θα εκτυλιχθεί με αξιοπρέπεια, διότι με τον σεβασμό της μοίρας και της τραγωδίας των παιδιών προσφύγων από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου σεβόμαστε επίσης την τραγωδία των αθώων παιδιών σε όλον τον κόσμο – θυμάτων πολέμων».

«Πρόεδρος της Μακεδονίας»

Η κα Σιλιάνοφσκα ανάρτησε το θέμα και στον λογαριασμό που διατηρεί στο «Χ», στο οποίο εμφανίζεται ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας», σημειώνοντας:

«Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ενωσης Συλλόγων Μακεδόνων και προσφυγόπουλων από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου – MAKEDON. Η μοίρα και η τραγωδία 30.000 προσφυγόπαιδων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται, ούτε να σχετικοποιηθεί».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024