Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βεζένκοφ απαντά στους Ράπτορς και στην Ελλάδα οι «αώνιοι» περιμένουν τις εξελίξεις

Ο Βεζένκοφ απαντά στους Ράπτορς και στην Ελλάδα οι «αώνιοι» περιμένουν τις εξελίξεις

Ο Σάσα Βεζένκοφ ετοιμάζεται να δώσει μια απάντηση στους Ράπτορς και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό κρέμονται από τα χείλη του.

Στους Τορόντο Ράπτορς τα δικαιώματα του Σάσα Βεζένκοφ από το βράδυ της Πέμπτης. Μια κανονική δεύτερη ευκαιρία για τον Βούλγαρο στο ΝΒΑ, με μια ομάδα που μπορεί να του προσφέρει και χρόνο και ρόλο και ότι χρειαστεί για να μην φύγει με άδεια χέρια από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ποιος όμως είναι σίγουρος ότι ο Βεζένκοφ ενδιαφέρεται να φτιάξει βαλίτσες για το Τορόντο αφήνοντας το Σακραμέντο; Και κυρίως ποιος δεν έχει καταλάβει ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα περισσότερα λεφτά τον περιμένουν αν επιστρέψει στη Euroleague από τα χρήματα 6.7 εκατ δολάρια που προβλέπεται να βάλει στον λογαριασμό του για τη σεζόν 2024-25;

Έχει ξεφύγει η κατάσταση στην Ελλάδα για τον MVP της Euroleague 2022-2023. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός μετά τον Κώστα Σλούκα θέλει να ντύσει στα πράσινα και το άλλο αστέρι της ομάδας του Μπαρτζώκα που έφτασε έναν χρόνο πριν ένα καλάθι μακριά από την κατάκτηση της Euroleague.

Ξέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ότι για να έχει «θέση» στο τραπέζι πρέπει να δώσει πολλά περισσότερα από τον Ολυμπιακό. Όπως ξέρει ότι όπως ο Σλούκας πέρσι πρώτα μίλησε με τους Αγγελόπουλους, έτσι ακριβώς θα κάνει και ο Βούλγαρος φόργουορντ. Υπάρχει μια προφανής ηθική δέσμευση.

Τα είπε άλλωστε και ο Νίκος Λώτσος προ ημερών. Ο μάνατζερ του παίκτη σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ΦΩΣ: «Ο Παναθηναϊκός κατά διαστήματα έχει επικοινωνήσει μαζί μου τηλεφωνικά και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τον αθλητή. Τους έχω πει όμως ότι και εγώ και ο Βεζένκοφ θέλουμε να δούμε πρώτα αν θα συνεχίσει στο NBA. Εφόσον δεν συνεχίσει εκεί, θα συζητήσουμε πρώτα με την τελευταία του ομάδα στην Ευρώπη, τον Ολυμπιακό, δίνοντας του προτεραιότητα, και σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις τότε πιθανώς θα συζητήσουμε σοβαρά και με άλλες ομάδες»

Ο Ολυμπιακός εννοείτε πως θέλει τον παίκτη ακόμη περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, έπειτα από την φετινή εξέλιξη σε Ελλάδα και Ευρώπη όπου οι Πράσινοι κατέκτησαν και την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Θέλουν να επαναφέρουν τον καλύτερο παίκτη της ομάδας που έφτιαξε όλα αυτά τα χρόνια ο Μπαρτζώκας. Θέλουν την υπογραφή αυτή να την κάνουν εφαλτήρα για την επόμενη προσπάθεια. Το θέμα όμως είναι πλέον και οικονομικό αν ο παίκτης θελήσει να βάλει αυτόν τον παρονομαστή. Και μεταξύ μας; Αν δεν ήθελε ο Βεζένκοφ να υπάρχει αυτή η φασαρία γύρω του θα μπορούσε να την έχει κόψει με μια ατάκα ή όπως έκανε κάποτε ο μεγάλος Νίκο Μιλουτίνοφ όλα τα χρόνια που έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ: Έφευγε από τη Μόσχα και απευθείας ΣΕΦ.

Επαγγελματίας είναι βεβαίως. Άρα πολύ καλά κάνει και εξετάζει όλες τις παραμέτρους και όλες τις πιθανότητες. Τα νούμερα που ακούγονται είναι τρελά. Ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να δώσει 10 εκατ ευρώ για τρία χρόνια, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ήδη πιο ψηλά και ότι και οι δύο αν χρειαστεί θα κάνουν «ρελάνς».

Φήμες που ίσως επιβεβαιωθούν ίσως όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι αν ο Βεζένκοφ αποφασίσει να γυρίσει στην Ευρώπη. Θα το πει ο ίδιος στο Τορόντο και εκείνοι που ξέρουν λένε ότι είναι θέμα ημερών πια η απάντηση που είτε θα ανοίξει το θέμα του για τα καλά, είτε θα το κλείσει μια ώρα αρχύτερα. Αν πει «μένω» οι Ράπτορς τον κρατάνε και… από Φλεβάρη ξανά τα νεότερα. Αν πει «φεύγω» τότε το πιο μεγάλο μεταγραφικό στόρι του καλοκαιριού φτάνει στην κορύφωση του.

Το σίγουρο είναι ότι σε αντίθεση με τον Σλούκα που όπως αποδείχθηκε είχε θέμα με τον Μπαρτζώκα, ο Βεζένκοφ τον Έλληνα τεχνικό πρέπει να τον έχει κορώνα στο κεφάλι του. Εκείνος του άλλαξε την καριέρα. Εκείνος τον εκτόξευσε στο υψηλότερο επίπεδο. Και προφανώς και αυτό έχει τη σημασία του…

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024