Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στους «16» με πεντάρα η Ουρουγουάη (5-0) – Ήττα και «μπελάδες» για τις ΗΠΑ (2-1, vids)

Στους «16» με πεντάρα η Ουρουγουάη (5-0) – Ήττα και «μπελάδες» για τις ΗΠΑ (2-1, vids)

H Oυρουγουάη «σκόρπισε» με 5-0 την Βολιβία και προκρίθηκε στους «16» του Copa America – Ήττα για τις ΗΠΑ από τον Παναμά (2-1), με την πρόκριση των οικοδεσποτών να περιπλέκεται

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, η Ουρουγουάη συνέτριψε 5-0 τη Βολιβία, στο Νιου Τζέρσεϊ, για τον τρίτο όμιλο του Κόπα Αμέρικα, και, με τη δεύτερη νίκη της, προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση για τρίτη σερί διοργάνωση.

Στο πέμπτο λεπτό, από σέντρα του Ρόναλντ Αραούχο, ο Φακούντο Πελίστρι, με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για την Ουρουγουάη. Στο 21′, ο έτερος Αραούχο της σελέστε, ο Μαξιμιλιάνο, έδωσε την ασίστ στον Νούνιες για το 2-0.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα συνέχισε να κυριαρχεί και στην επανάληψη, με αποτέλεσμα στο τελευταίο τέταρτο, να βρει άλλα τρία γκολ. Στο 77′, ο Μαξιμιλιάνο Αραούχο σκόραρε, για το 3-0, και, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βαλβέρδε ανέβασε τον δείκτη του σκορ, για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 ο Μπεντανκούρ στο 89′. Για τους Βολιβιανούς, αυτή ήταν η 14η συνεχόμενη ήττα στο Copa America.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Ροσέτ, Νάντες, Ρόναλντ Αραούχο, Ολιβέρα, Βίνια (82′ Ολάθα), Βαλβέρδε (86′ Μπεντανκούρ), Ουγκάρτε, Ντε Λα Κρουζ (89′ Ντε Αρασκαέτα), Μαξιμιλιάνο Αραούχο, Πελίστρι (86′ Ολιβέρα), Νούνιες (83′ Σουάρες)

ΒΟΛΙΒΙΑ: Βισκάρα, Ρότσα (74′ Μεδίνα), Χέκτορ Κουέγιαρ, Χακίν, Σαγρέδο, Φερνάντες (46′ Μαρσέλο Σουάρες), Σεσπέδες, Βιγιαμίλ, Βάσα (74′ Χάουμε Κουέγιαρ), Αλγκαράναθ (82′ Τεράθας), Μιγκελίτο (68′ Τσάβες Κρουζ)

«Έμπλεξαν» οι ΗΠΑ

Στην Ατλάντα, οι οικοδεσπότες Αμερικανοί έχασαν 2-1 από τον Παναμά, για τoν ίδιο όμιλο παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 18ο λεπτό. Ο Παναμάς, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφτασε στην ανατροπή, επτά λεπτά πριν το φινάλε, και ισοβαθμεί με τις ΗΠΑ, έχοντας τρεις βαθμούς.

Στο πέμπτο λεπτό, οι Αμερικανοί σκόραραν με τον ΜακΚένι, αλλά, με χρήση VAR, το γκολ ακυρώθηκε, για οφσάιντ. Δέκα τρία λεπτά αργότερα, οι οικοδεσπότες έμειναν με δέκα παίκτες, αφού, ο Γουεά χτύπησε, εκτός φάσης, τον Μίλερ και ο διαιτητής, αφού είδε τη φάση στο βίντεο, άλλαξε την αρχική του απόφαση και η κίτρινη κάρτα μετατράπηκε σε κόκκινη.

Όμως, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ άνοιξε το σκορ, στο 22ο λεπτό, με τρομερό γκολ του Μπαλογκάν, από ασίστ του Ρόμπινσον, αφού, προηγουμένως, οι Αμερικανοί πίεσαν ψηλά και έκλεψαν την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παναμάς ισοφάρισε, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Μπλάκμαν, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Για τον 26χρονο μπακ της Σλόβαν Μπρατισλάβας, ήταν το πρώτο του γκολ με την εθνική ομάδα του Παναμά.

Στην επανάληψη, ο Παναμάς πίεζε για την ολική ανατροπή, οι ΗΠΑ δεν είχαν σουτ μέχρι το 70ο λεπτό και, τελικά, οι Παναμέζοι έφτασαν στο 2-1, χάρη σε δυο παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Από ασίστ του Αγιάρθα, ο Φαγιάρδο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τον Παναμά να κρατάει το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, παρότι, από το 88ο λεπτό, είχε επανέλθει η αριθμητικη ισορροπία, όταν αποβλήθηκε ο Παναμέζος Αλκαθάρ.

ΠΑΝΑΜΑΣ: Μοσκέρα, Μπλάκμαν (60′ Γκόντολα), Φαρίνα, Κόρντομπα, Μίλερ, Ντέιβις, Μπαρσένας, Μουρίγιο, Αλκαθάρ, Μαρτίνες (76′ Αγιάρθα), Γκερέρο (46′ Φαγιάρδο)

ΗΠΑ: Τέρνερ (46′ Χόρβατ), Σκάλι, Ρίτσαρντς, Ρέαμ (86′ Σάρτζεντ), Ρόμπινσον, Ρέινα (46′ Κάρτερ-Βίκερς), Άνταμς (46′ Καρντόσο), ΜακΚένι, Γουεά, Πούλισικ, Μπαλογκούν (72′ Πέπι)

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024