Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπαρτζώκας έτοιμος για την επόμενη κίνηση στην «σκακιέρα»

Ο Μπαρτζώκας έτοιμος για την επόμενη κίνηση στην «σκακιέρα»

Η επέκταση συμβολαίου του Γιώργου Μπαρτζώκα επισημοποιήθηκε και ο Ολυμπιακός στηρίζει τις αρχές και την φιλοσοφία του

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ανακοινώνοντας πως ο Έλληνας κόουτς υπέγραψε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Η αλήθεια είναι πως το θέμα ήταν περισσότερο τυπικό, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να μην συνεχίσουν μαζί Ολυμπιακός και Μπαρτζώκας, αλλά τώρα πλέον υπάρχουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι πειραιώτες επισημοποίησαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τον Έλληνα προπονητή και ο Ολυμπιακός προχωρά τον σχεδιασμό του για την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μια και μόνο ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αρκετή για να περιγράψει την ικανοποίηση των οπαδών του Ολυμπιακού για την επέκταση συμβολαίου του Μπαρτζώκα με τους «ερυθρόλευκους».

Κι αυτή η ικανοποίηση είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης μεταξύ του κόσμου και του προπονητή της ομάδας, μια σχέση που «χτίστηκε» μέσα από τις αρχές εντυπωσιακού μπάσκετ.

Προφανώς και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να δουν την ομάδα τους να κατακτά το πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό, το ίδιο ήθελε βεβαίως και ο Μπαρτζώκας.

Αλλά η απώλεια του τίτλου δεν έπρεπε να αποπροσανατολίσει τους πειραιώτες από τις αρχές τους και είναι σημαντικό το ότι οι «ερυθρόλευκοι» βαδίζουν στον ίδιο δρόμο.

Και δεν βαδίζουν στον ίδιο δρόμο λόγω επιμονής αλλά βάσει μπασκετικής φιλοσοφίας και πλάνου διετίας, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο έχει η μορφή του Έλληνα προπονητή.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει (κι επίσημα πλέον) με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο του και όλοι τώρα περιμένουν τις κινήσεις που θα συνθέσουν το παζλ για τη νέα χρονιά.

Η μία έχει γίνει και αφορά τον Ντόρσεϊ, περιμένοντας όμως και τις επίσημες ανακοινώσεις, ενώ θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη και η απόκτηση του Έβανς.

Υπάρχει όμως και το… παρακάτω αλλά είναι δεδομένο πως δεν υφίσταται λόγος βιασύνης. Ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά ότι μετά τις αποφάσεις για Ντόρσεϊ και Έβανς, θέλει έναν ακόμα γκαρντ και θα περιμένει τις εξελίξεις για τον Βεζένκοφ.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πίεσης.

Όπως και να χουν πάντως τα πράγματα η ουσία είναι πως ο Μπαρτζώκας παραμένει στον πάγκο του Ολυμπιακού σχεδιάζοντας το πλάνο για την επόμενη σεζόν.

Η παραμονή του Έλληνα κόοουτς στους «ερυθρόλευκους» θα σηματοδοτήσει και μια νέα σελίδα σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, καθώς αυτή την φορά τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Ο Μπαρτζώκας θα έχει απ’ το ξεκίνημα της σεζόν όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και το ζητούμενο βεβαίως είναι να μην προκύψουν προβλήματα τραυματισμών, τα οποία τόσο ταλαιπώρησαν τον Ολυμπιακό την σεζόν που πέρασε.

Αυτό λοιπόν που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δούμε τις επόμενες κινήσεις στην… σκακιέρα καθώς σίγουρα ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα θελήσει να εξελίξει το μοντέλο που έχει παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Κι επιεδή δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές στην Ευρώπη που μπορούν να χαράξουν νέους ορίζοντες στο μπάσκετ ένα είναι σίγουρο. Ο Μπαρτζώκας μπορεί να το κάνει με επιτυχία κι αυτό το ξέρουν όλοι.

Η υπογραφή λοιπόν νέου συμβολαίου από τον Έλληνα κόουτς είναι μια είδηση ικανοποίησε απόλυτα τους οπαδούς του Ολυμπιακού, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από τα σχόλια στα μέσα καινωνικής δικτύωσης.

Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους αλλά χρειάζεται και υπομονή για μια περίπτωση. Και η υπομονή είναι αρετή.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024